|

Türkiye'nin bütün su problemini çözdük

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2015 yılında alınan aday memurların intibak eğitim programları Antalya'da başladı. Programda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığın eleman ihtiyacının fazla olmasına rağmen verilen kadronun sınırlı olduğunu söyledi. Bakanlık olarak Türkiye'nin bütün su meselesini köklüce çözdüklerini belirten Eroğlu, hatta Afrika'da 1 milyon 700 bin insana da su götürüldüğünü bildirdi.

Yeni Şafak
15:46 - 17/04/2016 Pazar
Güncelleme: 15:47 - 17/04/2016 Pazar
AA

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, 2015 yılında alınan aday memurların intibak eğitimi programı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kızılağaç Turizm Bölgesinde bulunan bir otelde başladı. Programın açılışında aday memurlara seslenen Bakan Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı kurumların eleman ihtiyacının hat safhada bulunduğunu, daha çok elemana ihtiyaç duyulduğunu, ancak verilen kadroların da sınırlı olduğunu belirtti.



Eroğlu, ekibe yeni katılanları görünce içinde büyük bir heyecan oluştuğunu vurgulayarak, "Çünkü sizler taze bir kuvvetsiniz, yeni bir enerji kaynağısınız. O yüzden özellikle sizlerle kucaklaşmak için geldim." ifadesini kullandı. Yeni memurlara "erken yatıp, erken kalkma" tavsiyesinde bulunan Eroğlu, Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi'nin "erken evlenin" önerisini de hatırlattı. Eroğlu, "Ben de hem erken evlenin hem de en az 5 çocuk yapın diyorum. Bunu da hedef olarak koyun" dedi.



Bakan Eroğlu, bir insanın hayatındaki önemli hedeflerinden ilkinin iyi bir eğitim almak, ikincisinin bir yerde işe girmek, üçüncüsünün de sağlıklı bir yuva kurmak olduğuna değinerek yeni elemanların hepsine aileleriyle birlikte uzun ömür diledi.



Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nda çalışmak ayrıcalıktır


Orman ve Su İşleri Bakanlığında çalışmanın bir ayrıcalık olduğuna işaret eden Eroğlu, her şeyden önce insana ve bütün canlılara hizmet ettiklerini bildirdi. Eroğlu, Türkiye'nin en büyük yatırımcı bakanlığı olduklarına dikkati çekerek, bütün şehirlerin su probleminin Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından çözüldüğünü belirtti.



Türkiye'nin su problemi yok



Susuzluğun ne demek olduğunu İstanbulluların çok iyi bildiğini ifadede eden Eroğlu, şöyle devam etti:



"Şu anda Türkiye'nin bütün su meselesini köklüce çözdük. Hatta Afrika'da 1 milyon 700 bin susuz insana su götürdük. Dünya'da örneği olmayan bir proje yaparak KKTC'ye hem içme suyu hem de sulama suyu gönderiyoruz. Eskiden dereler taştığı zaman çok ölüm olurdu, yüreğimiz dağlanırdı. Bin 909 dere ıslahı ile Türkiye'de destan yazdık. Geçmişte 3-5 baraj yapılırdı. Biz sırf DSİ'de 3 bin 107 tesis yaptık, bunun 320'si baraj... 'Bin Günde Bin Gölet' projesi ile dünya rekoruna imza attık. Şu anda bütün DSİ mensupları 2019 sonuna kadar bin 71 tane baraj, gölet, sulama yapma hedefine kilitlendi"



Eroğlu, orman teşkilatının Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olduğunu hatırlatarak, teşkilatın bugüne kadar yaklaşık 3,5 milyon fidanı toprakla buluşturduğunu, bu sayının da bir rekor olduğunu dile getirdi.



Yeni memurlara tavsiyeler


Yeni memurlara tavsiyelerde de bulunan Bakan Eroğlu, zamanın çok önemli olduğunu, bu nedenle herkesin günlük, haftalık, aylık, 6 aylık ve yıllık planlar yapmasını istedi. Eroğlu, "Plan yapmadığınızda zaman su gibi akıp geçer. Sonunda bir bakmışsınız havanda su dövmüşsünüz." dedi.



Türkiye'de 3 tip insan var


İşini severek yapmanın ve çok çalışmanın da önemli olduğuna işaret eden Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:



"Türkiye'de 3 tip insan vardır. Birinci çok çalışarak üreten insan. Bu insan, eli öpülecek, alnından öpülecek insandır. Türkiye bu insanların omuzlarında yükseliyor. İkincisi ürettiği kadar tüketen insandır. Bu insanın faydası olmaz, zararı da olmaz. En kötüsü asalak insandır. Hiçbir şey üretmez, hep tüketir. Bu insan Türkiye için yüktür. Sizler üretin, çalışın ki Türkiye'ye fayda sağlayın."





İnsani ilişkilere değer verin


Eroğlu, iş hayatında ve sosyal hayatta beşeri münasebetlerin çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:



"Sevmek çok önemli, insanları sevin. Arkadaşlarınızla selamlaşın, 'nasılsın' diye sorun. Güler yüzlü olun. İnsanlarla empati kurun. Ben bir çocuk gelse bile ayağa kalkıp 'Hoş geldin' derim, kapıya kadar da uğurlarım. Sizlerden de bunu bekliyoruz. Vatandaşın derdiyle dertleneceksiniz. Güler yüzlü olacaksınız. Kibarlık ve nezaket Orman ve Su İşleri Bakanlığının vazgeçilmez özelliğidir. İnsanları dinleyin, ama gıybet etmeyin."



Eğitim hakkında bilgi veren Personel Dairesi Başkanı İsmail Dankaz da 21 Nisan 2016 tarihine kadar sürecek eğitimde mühendisten orman muhafaza memuruna, hizmetli ve müfettiş yardımcılarına kadar, çeşitli unvanlarda 731 aday memurun eğitim göreceğini bildirdi.


#aday memur
#Antalya
#intibak eğitimi
#Manavgat
#Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu
8 yıl önce