|

Türkiye’nin enerjisi de hedef alındı

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, 15 Temmuz ihanetiyle Türkiye’nin enerjide yükselen büyük rolünün de hedef alındığını söyledi. Kumbaroğlu; TANAP ve nükleer santraller gibi büyük projelerle Doğu Akdeniz ve Irak’taki gazın taşınmasında kilit rol oynayan Türkiye’nin vurulmak istendiğini anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:11 - 3/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Orta ve uzun vadede dünya enerji piyasasında sözü geçen ülke yolunda hızla ilerleyen Türkiye'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle denklem dışına itilmesinin amaçlandığı belirtiliyor. Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, darbeyi gerçekleştirmek isteyenlerin Doğu Akdeniz gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınması projesinden, 30 milyar dolarlık Türk Akım ve Akkuyu Nükleer Santrali'ne, yine 50 milyar dolarlık İran-Türkiye-Avrupa boru hattı projelerinden, Irak gazını taşıyacak boru hattına kadar bir dizi projeye darbe vurmayı amaçladıklarını kaydetti.



REZERVİMİZ Mİ RAHATSIZ ETTİ?


Yeni Şafak'a değerlendirmelerde bulunan Kumbaroğlu, küresel enerji hatlarında rotaların Türkiye lehine değişmesinin ardından hem Türkiye'de hem de komşu ülkelerde yaşananların hiç biri tesadüf olmadığını söyledi. Enerjide tüm dünya için en önemli anahtar kelimenin 'istikrar' olduğunun altını çizen Kumbaroğlu, “Enerjide yeni rezervlerin bulunduğu, bu kaynaklara göre enerji rotalarının değiştiği yıllarda Türkiye'de yaşanan olayları sadece iç dinamiklerle ele almak yetersiz kalır” diye konuştu.



Rusya, İsrail ve İran'la yeni adımlar atalım


Bunların dışında henüz açıklanmamış Doğu Akdeniz gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınması projesinin de düğüm haline geleceğine dikkat çeken Prof. Kumbaroğlu, “Rusya, İsrail, Mısır, İran ve Suriye ile yeni dönem adımlarının hiç biri atılmayacak, Türkiye her alanda olduğu gibi enerjide de kendi içine hapsedilecekti. Ülkemizin enerjide önü o kadar açık ki, güvenlik riski taşımayan demokratik ve istikrarlı bir yatırım ortamı olduğu sürece yabancı sermaye Türkiye'ye akacak ve dev projeler arka arkaya hayata geçecek” dedi.


#Gürkan Kumbaroğlu
#TANAP
8 yıl önce