|

Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz

Türkiye’nin dört bir yanındaki iş dünyası temsilcileri ile hükümetin ekonomi kurmayları İstanbul'daki terör faciasını hep bir ağızdan lanetleneyerek birlik çağrısı yaptı. Terör örgütleriyle kararlı mücadelenin milletin desteğiyle süreceğinin altı çizilen ortak çağrıda, ülke ekonomisine kast eden bu saldırıya prim verilmedi. Böylece tüm dünyayla bir kez daha “Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz” mesajı paylaşıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:34 - 29/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Rusya ve İsrail ile ilişkilerini iyileştiren adımların atıldığı Mısır ile olumlu sinyallerin başlatıldığı bir dönemde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dış hatlar terminalinde gerçekleştirilerek Türkiye'nin ekonomisini baltama hedefi taşıyan hain terör saldırılarına yurdun dört bir tarafından iş dünyası temsilcileri, sivil toplum kuruluşları (STK) ile hükümetin ekonomi kurmaylarından lanet yağdı. Teröre karşı hep bir ağızdan milli birlik ve beraberlik mesajının verildiği ortak çağrıda ülke ekonomisine bir kez daha sahip çıkılarak, “Türkiye'nin geleceğine güveniyoruz” mesajı tüm dünyaya ilan edildi. Yaptıkları açıklamalarla teröre asla taviz verilmeyeceği vurgusu yapan ekonomi kurmayları, iş dünyası temsilcileri ve STK'lar, ülkenin kalkınması yolundaki en önemli engelin ortadan kaldırılması adına terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesinin gerekliliğini ortaya koydu.





TERÖR TÜM DÜNYANIN SORUNU


Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terör örgütlerini kullanarak ülkeyi ve milleti hedef alanların, emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklarını belirtti. Tüfenkci, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, tüm dünya vatandaşlarını hedef alan insanlık dışı, hain saldırıyı nefretle kınayarak lanetledi. Uluslararası havaalanında tertiplenen bu menfur saldırının, sadece Türkiye'yi değil, farklı milletlerden insanları da hedef aldığına işaret eden Tüfenkci, “Bu saldırılar, terörün tüm dünyanın sorunu olduğunu bir kez daha göstermiştir” değerlendirmesinde bulundu.



MÜCADELEYE MİLLİ DESTEK


Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da, terör saldırısını kınadı. Elvan açıklamasında, “İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen menfur saldırıyı lanetliyorum. İnsanlıktan nasibini almamış caniler yine hain yüzünü gösterdi” ifadesini kullandı. Vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Elvan, “Mübarek Ramazan gecesinde insanı, insanlığı ve milletimizi hedef aldılar, huzuru ve kardeşliği hedef aldılar. Milletimiz, devletimiz ve hükümetimiz bunlara boyun eğmeyecek. Bilakis ihanet şebekelerine karşı sıkı sıkıya kenetleneceğiz. Terör ve teröristlerle kararlı mücadelemiz milletimizin de desteği ile aralıksız sürecektir” dedi.



Yapılan saldırı tesadüf değil




Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Nail Olpak, dış politikada atılan önemli adımların arkasından yaşanan bu hain saldırıların tesadüf olmadığını söyledi. Olpak, "Bu yaşananlar göstermektedir ki, dış politikada dostlarını artırıp düşmanlarını azaltma politikasını başarıyla sürdüren Türkiye'nin cephe daraltmaya daha fazla devam etmesi doğru bir hareket olacaktır" diye konuştu. İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise şöyle konuştu: "Terörün her türlüsüne karşı uluslararası camianın birleşmesi ve bu sorunu en acı şekilde deneyimlemiş ülkelerden Türkiye ile özellikle AB'li dostlarımızın dayanışmada olmalarını bekliyoruz."



İstanbul'un kimliği hedefte




İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, gerçekleştirilen terör saldırısının insanlık değerlerine, barışa ve huzura yapıldığı kadar; İstanbul'un kimliğine de yapılmış alçakça bir saldırı olduğunu dile getirdi. Bahçıvan, "Millet olarak acımız büyüktür. Birlik, beraberlik ve dayanışmaya bu acılı günlerde daha fazla önem vermeliyiz^dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, "Üzüntümüz çok büyük. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumak zorundayız. Herkes bilmelidir ki birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır" ifadelerini kullandı.



Bu terör eylemi bölgeyi etkiler




Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, terör saldırısıyla ilgili, "Avrupa'nın en büyük havalimanlarından birinde saldırı gerçekleştirmek sadece Türkiye'nin değil, içinde bulunduğu coğrafyanın istikrarına gölge düşürmektir" dedi. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın ise "Saldırının dış hatlar terminaline yapılmasının ülkeye turist gelmesini önlemekten başka amaç taşımıyor. Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenler bunu başaramayacak" diye konuştu. İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz da, "Saldırının tam da Türkiye'nin dış politikada başlattığı barış açılımının meyvelerinin alınmaya başlandığı bir süreçte yapılmış olması manidar" ifadelerini kullandı.



Canilere karşı birlikte duracağız




Yetmiş iki milletten yolcunun hep birlikte bulunduğu dış hatlar terminalinde gerçekleştirilen bu patlamaların hedefi tüm insanlıktır. Terörün milleti, vatanı olmadığını bir kere daha gördük. Yılmayacağız, ülkemizin huzuruna kasteden canilerin karşısında birlikte duracağız.



Bugün birlik olma günüdür




Amaç ülkemizi terör nedeniyle yaşanmaz, seyahat edilmez bir ülke olarak dünyaya tanıtmak istemektir. En önemlisi ülkemizin ilerlemesini ve yükselmesini istemiyorlar. Bugün birlik olma günüdür. Hainler bu yaptıkları caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir.



Huzur ve ekonomik yapı hedef alındı




Saldırı Türkiye'nin huzuruna, potansiyeline ve ekonomik yapısına yapılmıştır. Tam da Türkiye'nin rahat nefes almaya yönelik adımlar attığı dönemde bu saldırının yapılmasının ayrıca değerlendirilmesi gerekir. İhracatçılar olarak terörle mücadelenin her zaman destekçisi olacağız.



Uluslararası işbirliği zamanı




Bugün Türkiye'de terör taşeronluğu yapanlar yarın hizmet aldıklarının buyrukları doğrultusunda başka yerlerde de vahşi operasyonlarını gerçekleştireceklerdir. Bu hareketle, uluslararası kamuoyu da terörün bataklığını kurutmaya yönelik samimi birliktelik içinde Türkiye ile iş birliğine girmelidir.



Milletimiz tek yürek halinde




Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ramazan'ı kana bulayan, insani değerleri hiçe sayan İstanbul ve Diyarbakır'daki terör saldırılarını kınadı. Yalçın, "Terörü günlük hayatın parçası haline getirme çabalarına karşı, milletimizin tek yürek halinde terörü ve terör örgütlerini yeneceğine, bitireceğine inancımız tamdır" dedi. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise insanlığın sorunu teröre çare bulunması için uluslararası kuruluşların, ülkelerin, çifte standardı bırakıp bir araya gelmesi ve ortak tavır alması gerektiğini dile getirdi.



Ortak irade en büyük varlık


Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği şu ifadelerle terörü lanetledi: "Terörün nereden geldiğinden ve yönteminden bağımsız olarak, terörle mücadelede ve teröre kaynaklık eden sorunların çözümünde bölgesel ve uluslararası çabaların ve iş birliğinin kararlı şekilde artmasını bekliyoruz. Şiddet ve teröre karşı toplumumuzun tüm kesimlerinin gösterdiği duyarlılık ve ortak irade, terörle mücadelede Türkiye'nin en büyük varlığı olacak." Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Ahmet Erdem ise, "Türkiye'nin istikrarına ve geleceğine duyduğumuz güveni bir kez daha vurgulayarak bu elim saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.



Türkiye'ye destek olunmalı




Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, terör saldırısını ülke ekonomisine, demokrasisine ve güvenlik duygusuna doğrudan saldırı olarak değerlendirdi. Vardan, "Uluslararası toplumu, Türkiye'nin terörle mücadelesine destek olmaya ve küresel terör tehdidi ile birlikte mücadeleye davet ediyoruz" dedi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ise, "Dünya devletleri terör belasına karşı ortak tavır almalı ve kararlılıkla mücadele etmeli. Asla amacına ulaşamayacak hain saldırılara karşı devletimizin yürüttüğü mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz" diye konuştu.







#İsrail
#Lütfi Elvan
#STK
8 yıl önce