|

Türkiye’siz İpekyolu kurma iddiası

Türkiye’nin yeni İpek Yolu’nda yer almadığını belirten Ahmet Hamdi Gürdoğan, “Bizim buradaki pazarda olabilmemiz için var olan tren yolunu ve Hazar havzasını kullanmamız gerekiyor” dedi. Çin’in Güney Kıbrıs’a da liman yaptığına işaret eden Gürdoğan, “Türkiye iki taraftan by-pass ediliyor” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:01 - 5/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Asya'nın yükselen ekonomisinin tarihi İpek Yolu'nu yeniden gündeme getirmesinin ardından başlayan tartışmalar yeni bir boyut kazandı. Narenciye Tanıtım Grubu (NTG) Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğu Karadeniz ihracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Çin'in Asya'yı Avrupa'ya bağlayan iki yeni hat üzerinde çalıştığını, her iki hatta da Türkiye'nin by-pass edildiğini iddia etti. Hattın birinin Kazakistan üzerinden Gürcistan'a çıktığını oradan da Karadeniz üzerinden Avrupa'ya uzandığını belirten Gürdoğan, ikinci hattın da Güney Kıbrıs kullanılarak Akdeniz'den geçirileceğini ve Türkiye'nin her iki hatta da bulunmadığını kaydetti.



ÇİN'DEN TÜRKİYE'YE BY PASS


Kazakistan'a narenciye ihracatını artırmak amacıyla Uluslararası medya kuruluşu Global Connection tarafından Almatı'da organize edilen tanıtım etkinliğinde konuşan Ahmet Hamdi Gürdoğan, Çin'in yeni İpek Yolu Projesi'ni finanse ettiğini ve bu projeden Türkiye'nin habersiz olduğunu öne sürdü.


#İpekyolu
#Ahmet Hamdi Gürdoğa
#Çin
#Güney Kıbrıs
7 yıl önce