|

‘Türkiye’ye gidin’ çağrısı

BM Turizm Örgütü'nden tatil planı olanlara Türkiye'ye gidin çağrısı yapıldı. Genel Sekreter Rifai, “Türkiye, bütün turistleri ve ziyaretçileri sıcak bir şekilde karşılamaya hazır” dedi. Turizm Bakanı Avcı ise, “Ne 15 Temmuz, ne de diğer saldırılar, turistlerin kitlesel halde dönmelerine yol açmadı” açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/07/2016 Pazar
Güncelleme: 21:33 - 23/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Başkanı Taleb Rifai, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Türkiye'ye tam destegini iletti ve turistlere dönük “Türkiye'ye gidin” mesaji verdi.



Türk turizmini desteklemek için Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü ile bir mutabakat zaptı imzalamak ve ikili görüşmeler yapmak üzere İspanya'nın başkenti Madrid'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İspanya Devlet Sekreteri Isabel Borrego ile ardından da Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai ile görüştü.



GÖREVİMİZ TURİZME DESTEK


Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai imza törenindeki konuşmasında şunları kaydetti:


“Türkiye turizm dünyasının kalbinde yer alıyor. Geçtiğimiz hafta Türk insanı demokrasilerini müdafa etmek konusunda çok cesur davrandı. Bize düşen görev Türkiye'nin önemli ekonomik sektörlerinden biri olan turizmi desteklemektir. Türkiye ziyaretçilerini ağırlamaya hazır.”



Nabi Avcı ise mutabakat zaptının bundan sonra zaten varolan işbirliğimizi çok daha ileri boyutlara taşınması için gerekli önlemleri ve önerileri içerdiğini söyledi. Turizmde son dönemde yaşanan olaylardan ötürü kayıplar ile alakalı sorun soran bir gazeteciye de Bakan Avcı, şu şekilde cevap verdi : “Dediğim gibi bir takım girişimler oldu diye ülkemizdeki misafirler panik yapmadılar ülkelerine dönmek için öyle kitlesel bir hamle olmadı. Mesela Rusya'dan yapılmakta olan tarifeli uçaklara yönelik sınırlama kaldırıldı. Terörizme karşı ortak hareket etme mekanizmalarını sağlam bir şekilde işletirse bundan dünya barışı


ve insanlar kazanır.”



Turistlerde kitlesel halde geri dönüş olmadı


Bakan Avcı, basın toplantısının sonunda Türk medyasının 15 Temmuz ve sonrasındaki yayınlarını övdü ve yabancı gazetecilere şunları söyledi: "Yaptığı yayınlarla demokratik medya etiğinin en güzel örneğini sergileyen ve Ülkesinin demokrasisine sahip çıkan Türkiye'deki meslektaşlarınızla gurur duyabilirsiniz." Avcı dünya kamuoyunda terörün tüm ülkelerin ortak sorunu olduğuna dair kanı oluştuğuna işaret ederek, "Dolayısı ile turizm üzerinde çok büyük bir etkisi olmadı. Ne Atatürk Havalimanı'na yapılan saldırılar, 15 Temmuz, ne de diğer saldırılar, ülkemizdeki turistlerin kitlesel halde dönmelerine yol açmadı."


#BM Turizm Örgütü
#Nabi Avcı
#Birleşmiş Milletler
#Taleb Rifai
8 yıl önce