|

Türkiye’yi anlatıp yatırıma çağırdı

Yıldırım, Singapur’da varlıkları 550 milyar doları bulan şirketlerin temsilcileriyle biraraya geldiği toplantıda Türkiye’deki yatırım imkanlarını anlattı. Singapur’un havayolu, medya, telekomünikasyon gibi sektörlerinde faaliyet gösteren büyük yatırımcıları toplantıya büyük ilgi gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:15 - 23/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım'a, robot geliştirme mühendisi Sibel Musaoğlu bilgilendirmede bulundu.
Başbakan Yıldırım'a, robot geliştirme mühendisi Sibel Musaoğlu bilgilendirmede bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, Singapur’daki temaslarının son gününde ülkedeki yatırımcılarla biraraya geldi. Toplantıda, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Recep Akdağ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de hazır bulundu.

TÜRKİYE'YE BÜYÜK İLGİ

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda Yıldırım, varlıkları 550 milyar doları bulan finans kaynağına sahip yatırımcılara Türkiye’deki yatırım imkanlarını anlattı ve kendilerini Türkiye’de yatırıma davet etti. Basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren toplantıya, Singapur’un en büyük holdinglerinden olan havayolu, medya, telekomünikasyon alanlarında faaliyet gösteren Temasek Holding ile 100 milyar dolarlık büyüklüğü bulunan Government Investment Cooperation (CIC) yetkililerinin yanı sıra çok sayıda yatırımcı katıldı.

LİMANIN KONTROL KÜLESİNE ÇIKTI

Yatırımcı toplantısının ardından Singapur Liman İdaresi ile Pasir Panjang Limanı’nı ziyaret eden Yıldırım, liman bölgesindeki faaliyetlere ilişkin bilgi aldı. Yıldırım, liman kontrol kulesinde de incelemelerde bulundu. Yıldırım, daha sonra Adana Limanı için model olarak düşünülen Jurong Adası’nı gezdi. Liman yetkilileriyle görüşen Yıldırım, bölgeye ilişkin detaylı bilgi aldı. Ülkedeki İleri Üretim ve Teknoloji Merkezine (ARTC) giden Yıldırım, üretim istasyonlarında incelemelerde bulundu. yıldırım’a, merkezin robot geliştirme mühendisi Sibel Musaoğlu Ocak da sunumda bulundu.


Vietnam ile hedef 4 milyar $ ticaret

Başbakan Binali Yıldırım, Singapur’un ardından ziyaret programının ikinci durağı Vietnama geçti. Ziyareti değerlendiren Vietnam’ın Ankara Büyükelçisi Pham Anh Tuan, Türkiye’nin şu an Vietnam’ın Ortadoğu bölgesindeki en büyük ticaret ortaklarından biri konumunda olduğunu söyledi. Tuan, “Türkiye ile Vietnam’ın ticaret hacmi şuan 2 milyar dolar. 2020 yılına kadar bunu 4 milyar dolara' çıkarmalıyız" dedi.

#Türkiye
#Sİngapur
#Ticaret
7 yıl önce