|

Türklerin tatil hayali ABD

Araştırma şirketi DORinsight, Türkler'in yurt dışındaki tatil tercihlerini araştırdı. “Yurt dışı tatil tercihleri” başlıklı araştırma verilerine göre ABD, Türkler'in yurt dışında en çok tatil yapmak istediği ülke oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 1/09/2015 Salı
Güncelleme: 20:57 - 31/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Araştırma 8 bin 22 kişiyle gerçekleştirildi. Dünyada turistler tarafından en çok rağbet edilen ülkelerin listesi sunulan katılımcılara “Yurt dışında tatil yapma imkanınız olsa hangi ülkeye tatile gitmek istersiniz?” sorusu yönetildi. Katılanların yüzde 11,67'sinin ABD cevabını verdiği araştırmada, bunu yüzde 10,42 ile İtalya, yüzde 6,17 ile Maldivler, yüzde 5,62 ile de İspanya takip etti. Araştırmaya katılanların yüzde 46'sı yurt dışında tatile gideceği yeri seçerken en çok “doğal güzelliklerine” baktığını belirtirken, yüzde 24'ü “birçok kişi tarafından rağbet görmesi, tavsiye edilmesi”, yüzde 23'ü de “fiyatının uygun olması” nedenleriyle tercihlerini şekillendirdiklerini belirtti.



2 BİN DOLAR ÜZERİ RAHAT ETTİRİYOR


Katılımcılara başka sorular da yöneltildi. “Bir haftalık bir tatile çıkarken kendinizi güvende hissetmeniz için yanınızda ne kadar para olmasını istersiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 42'si “2 bin 1 dolar ve üzeri” yanıtını verdi.


#DORinsight
#Yurt dışı tatil tercihleri
#Maldivler
9 yıl önce