|

TÜRSAB'dan Gaziantep mesajı: Yılmayacağız

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, bugün Gaziantep'te yaşanan terör saldırısıyla ilgili "Bugün Gaziantep'te bir olay oldu. Yılmayacağız, yılmamak durumundayız. Moralimizi yüksek tutmak mecburiyetindeyiz. Bu ülkenin bize ihtiyacı var. Bu ülkenin kucaklaşmaya ihtiyacı var" dedi.

Yeni Şafak
20:40 - 1/05/2016 Pazar
Güncelleme: 18:43 - 1/05/2016 Pazar
AA

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası, Karaman Belediyesi ve Karaman Valiliği tarafından düzenlenen 3. Karaman Turizm Çalıştayı'na katılmak için Karaman'a gelen Ulusoy, İsmail Hacı Tekkesi'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.



Ulusoy, Hz.Mevlana'nın, Yunus Emrenin ve bir çok alim kişinin 1200'lü yıllarda Moğol istilasından kaçarak Karaman'a geldiğini, Karaman'ın bu insanlara kucak açtığını söyledi.





Burada Mevlana'nın "hamdım, yandım, piştim" sözlerinin insanlara asırlar boyunca birlikte yaşamayı öğrettiğini ifade eden Ulusoy, " Aynı dönemde halk şairi Yunus Emre'nin çok önemli söylemleri bugüne kadar gelmiş ve hala yaşamakta. ' Bölüşe bölüşe tok oluruz, bölüne bölüne yok oluruz.' İşte ne bizi bölebilecekler, ne de bizi aç bırakabilecekler. 80 milyon insan birlikte beraber yaşamayı öğrenebilmiş. Anadolu topraklarının bize ihtiyacı var. Ben arkadaşlarıma şunu söylüyorum. Anadolu'ya gittiğiniz zaman sakın bilgelik ve tafralı hareket etmeyin. Onlar bir şey demez ama bu çamurdan çok hamur çıktığını bilir. Karaman çok önemli bir yer. Önemli bir turizm merkezi olmaya aday. Biz de destek vereceğiz." dedi.



Ülkemizin bugün bir türbülanstan geçtiğini, siyaset bakımından uluslararası konjonktürde bizi bölmeye çalışanların yanlış yaptığını ifade eden Ulusoy, " Biz kaşıyacak bir ülke değiliz. Biz okşanacak bir ülkeyiz. Haziranda vize muafiyeti koyacaklar. Ben bunu zaman zaman dile getiriyorum. Gün gelecek bize vize koyanlara, biz vize koyacağız. Bu ülkenin gücü, kuvveti buna yeterli. İnşallah biz vizeyi onlara koyarız. Bize neyi bağışlıyorlar. Mültecilere kucak açan biz, sayı üç milyon. Birçok milletten iltica edenler hep bizim ülkemizi seçmişler, güvenli diye. Bu ülkeye gelenlere emanet diye bakmışız. Yok, soykırım müzesi kuracaklarmış. Ne müzesi kuruyorsun kardeşim. Biz kurduğumuz zaman da bize iltica edenlerin müzesini kurarız. Bu ülke tarihiyle de yüzleşmesini de bilir, değerleriyle kucaklaşmasını bilir." diye konuştu.



"Moralimizi yüksek tutmak mecburiyetindeyiz"

Konuşmasında bugün Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısına da değinen Ulusoy, şunları kaydetti:



" Bugün Gaziantep'te bir olay oldu. Yılmayacağız, yılmamak durumundayız. Moralimizi yüksek tutmak mecburiyetindeyiz. Bu ülkenin bize ihtiyacı var. Bu ülkenin kucaklaşmaya ihtiyacı var. Vandalizme moral bırakmayacağız. Siz Ziya Gökalp müzesini yakamazsınız Diyarbakır'da. Hakkınız yok. Cahit Sıtkı memleketim şiirini orada yazacak, siz bunu yakacaksınız. Olmaz bu. Bir kültürü yok edemezsiniz. Bugün Suriye bir kültürü yok ediyor. Irak bir kültürü yok ediyor. Libya bir kültürü yok ediyor. Bizi bunun içine çekmeye çalışacaklar. Müsaade etmeyin. Bu ülkenin güzellikleri bizim. Çanakkale'de 1915'te, Filistin'in çöllerinde 1914'te beraberce paylaştık. Ben ülkeme güveniyorum. Sevgilisi güzel olanın gözüne uyku girmez. Bizim sevgilimiz Türkiye. Bu ülkenin gençleri bizden iş bekliyor. Bu ülkenin gelecekteki çocuklarımız bizden aş bekliyor. Sektör olarak buna hazırlıklı olmamız lazım ve destek vermemiz lazım."



"Biz kontak kapatacak teşkilat değiliz"

Turizmin uzun ve bitmeyen bir maraton oldugunu, bir yerden bir şey beklemenin doğru olmadığını sözlerine ekleyen Ulusoy, " Biz sektör olarak her şeye hazırız. Moralimizi iyi tutuyoruz. Tabii ki hükümetin yalnız bizim değil, diğer sektörlerin de dertlerine çare bulacak bir durumu da var. Zaman zaman ben de tenkit alıyorum. Başkan şunu istemiyorsun, bunu istemiyorsun. Ben tabloyu da biliyorum. Elimden geldiği kadar sıkıntıları iletiyorum. Bazı taleplerimiz oldu. Yine taleplerimiz var. Ama küsüp kızıp, kenarda duracak ,kontak kapatacak, siyah çelenk bırakacak bir teşkilat değiliz. Biz bu ülkenin yol açan teşkilatıyız. Biz hükümete taleplerimizi tekrar dile getireceğiz. Bunları kapalı kapılar ardında değil, başbakanlıkta, bakanlıkta dile getirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.



Turizm gelirlerindeki gerilemeyi de değerlendiren Ulusoy, bunun yalnız bizde olmadığına değinerek " Dünyanın turizm ülkelerinde bu türlü sıkıntılar var. Yunanistan'da da yüzde 8 düşüş var. İspanya'da yüzde 16 artış var. Bazı ülkelerde artış var, düşüş var. Şu anda bir türbülanstan geçiyoruz. Sektörü bu türbülanstan hasarsız, son dakika rezervasyonlarıyla kurtarmaya çalışıyoruz. Güvenlik algısını ve tanıtımı ön plana almaya çalışıyoruz. Bu mücadele devam edecek. Biz bunu 1990 yılında Körfez krizinde yaşadık. 2000'de terörde yaşadık. İkiz kulelerin yıkılmasında yaşadık. Dünya kendi kabuğuna çekildi. Fransa, İtalya kendi kabuğuna çekildi. Bizde yavaş yavaş çekiliyoruz. Ama üstesinden kalkacağız. Türkiye önemli bir destinasyon ve Avrupalıların en fazla para kazandığı ülke de turizmde Türkiye. En önemli ürün de Türkiye. Biz ne kadar kaybediyorsak, o ülkede o kadar kaybediyor." dedi.



Ulusoy Taşkale Manazan mağaraları ve Tahıl Ambarlarını gezdikten sonra Karaman'dan ayrıldı.



#Türkiye Seyahat Acentaları Birliği
#TÜRSAB
8 yıl önce