|

TUSAŞ’a genel müdür oldu

THY’nin başarılı Genel Müdürü Temel Kotil, bir başka kamu kurumu olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI-TUSAŞ) genel müdürü oldu. 2005 yılından beri çalıştığı mesai arkadaşlarına veda mesajı gönderen Kotil "Önemli bir görevi yerine getirmek üzere THY’den ayrılıyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 01:26 - 22/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

2005'te bu yana Türk Hava Yolları'nın genel müdürlüğünü yapan Doç. Dr. Temel Kotil, bir başka kamu kurumu olan TAI-TUSAŞ'a genel müdür olarak atandı. TUSAŞ eski Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı da TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı olarak görevlendirildi. Kotil, TAI-TUSAŞ'ta yaklaşık bir yıldır yönetim kurulu üyesi olarak da görev yapıyordu.



VEDA MESAJI YAYIMLADI


THY Genel Müdürü Temel Kotil, nisan 2005'ten beri sürdürdüğü görevinden dün itibariyle ayrıldığını çalışanlara dün yolladığı veda mesajıyla duyurdu. Kotil, mesajında “Türk Hava Yollarından ayrılma kararımı, şahsıma hava ve uzay teknolojileriyle ilgili yeni bir görev teklif edilmesinden dolayı almış bulunuyorum. Önemli bir görevi yerine getirmek üzere THY'den ayrılıyorum” dedi.



BÜYÜK HİZMETLERİ OLDU


2005'te THY'nin 102 noktaya uçan, haftada 2 bin sefer yapan, yılda 12 milyon yolcu taşıyan, 73 uçaklık filosu olan bir havayolu olduğunu hatırlatan Kotil, THY'nin bugünkü konumunu da rakamlarla anlattı: “2015 yılı sonu itibariyle uçtuğumuz nokta sayısı 282'ye, haftalık sefer sayısı 9 bine, yıllık yolcu sayısı 61 milyona ve uçak sayısı 299'a ulaştı. Yılda ortalama yüzde 30 büyüyerek 1,4 milyon transfer yolcudan 18,4 milyon yolcuya ulaştık. Dünya pazarındaki payımız yüzde 0,5'ten yüzde 2'ye çıktı. Kırkıncı sıradan yükselerek dünyanın en büyük onuncu havayolu şirketi olduk. 2013 yılından beri dünyada en çok yurtdışı noktaya uçan havayoluyuz.”



Yeni işi uzay ve hava teknolojisi


Türk Hava Yollarından ayrılma kararı; hava ve uzay teknolojileriyle ilgili yeni bir görev teklif edilmesinden dolayı aldığını belirten Kotil, şunları kaydetti: “Türkiye'nin hava ve uzay teknolojilerinde birçok projesi bulunuyor ve bu alanda önemli yatırımlar yapılıyor. Ben de önemli bir görevi yerine getirmek üzere THY'den ayrılıyorum. Ben bugün görevimi devrediyorum, aranızdan ayrılıyorum ama ilelebet bir THY'li olarak şirketimizin hep yanında olacağım.”



Kotil'in yerine Bilal Ekşi


THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı başkanlığında dün saat 14.00'de başlayan Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı saat 18.00'de bitti. Toplantıda Kotil'in istifası kabul edildi. Yönetim kurulu, bugüne kadar yaptığı başarılı hizmetler sebebiyle Kotil'e teşekkür etti. Toplantı sonrası KAP'a yapılan açıklamada THY Genel Müdürü Temel Kotil'in görevinin sona erdiğini ve bu göreve Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin atandığı bildirildi.





#Temel Kotil
#Uzay Sanayii
8 yıl önce