|

TUSAŞ'tan Arakanlı Müslümanlara destek

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, Myanmar'da ordu ve fanatik Budistlerin zulmüne uğrayan Arakanlı Müslümanlar için Türk Kızılayı'nın başlattığı "Arakan'a Sahip Çık" kampanyasına 348 bin 322 liralık bağışta bulundu.

Yeni Şafak
14:22 - 9/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:59 - 9/10/2017 Pazartesi
AA
Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan da Arakan'da yaşanan zulme ciddi bir karşı duruş olduğuna dikkati çekti.
Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan da Arakan'da yaşanan zulme ciddi bir karşı duruş olduğuna dikkati çekti.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ
(TUSAŞ/TAI), Myanmar'da ordu ve fanatik Budistlerin zulmüne uğrayan Arakanlı Müslümanlar için Türk Kızılayının başlattığı "Arakan'a Sahip Çık" kampanyasına katılarak 348 bin 322 liralık bağışta bulundu.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türk Kızılayının Arakan'da yaşanan insanlık dramına yönelik yardım kampanyası başlattığını hatırlattı.

  • Arakan'da yaşananların katliam olduğuna işaret eden Kotil, "Burada yaşayan çocukların bir günahı yok, bu durumun izahı yok. Biz bir kampanya yaptık, 248 bin lira yardım topladık ve daha sonra Yönetim Kurulumuz da buna 100 bin lira ekledi. Toplamda 348 bin liralık yardım topladık. Bizim daha da çok çalışmamız gerekiyor." dedi.

Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan da Arakan'da yaşanan zulme İslam dünyasından ve Türkiye'den ciddi bir karşı duruş olduğuna dikkati çekti.

Konuşmaların ardından Kotil, 348 bin 322 liralık yardım çekini Altan'a teslim etti. Altan da Kotil'e teşekkür plaketi sundu.

#Arakan'a Sahip Çık
#Arakanlı
#Bağış
#Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan
#TUSAŞ/TAI Genel Müdürü Temel Kotil
#Türk Kızılayı
6 yıl önce