|

Üç operatör tek dernekte

Mobil iletişim sektörüne ait konu ve sorunların ele alınarak, teknolojik ilerlemenin ve kamu yararının en üst düzeye çıkarılması amacıyla kurulan Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği (m-TOD) faaliyetlerine başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/07/2017 Salı
Güncelleme: 07:03 - 11/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Üç operatör tek dernekte
Üç operatör tek dernekte

Sektörde faaliyet gösteren yetkilendirilmiş üç operatör şirketi olan Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone tarafından kurulan m-TOD, Türkiye’de ve uluslararası arenada; kamu, özel sektör, sivil toplum ve akademik paydaşları ile geliştireceği işbirlikleriyle, sektöre ilişkin bütün süreçlerde etkin bir rol üstlenmeyi planlayan bir yapıda oluşturuldu.

2023 İÇİN KALDIRAÇ TEKNOLOJİ

m-TOD’un kurucu Genel Sekreteri olarak göreve başlayan Erhun Baş; Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması yolunda, mobil telekomünikasyon başta olmak üzere bilgi ve iletişim teknolojilerinin, genel ekonomik büyüme hedefi ve istihdam gibi temel problemlerin çözümünde vazgeçilmez bir unsur olarak kabul edilmesine vurgu yaptı. Erhun Baş, vergi yükünün makul düzeylere indirilmesi, yerel yönetimlerle sorunların süratle giderilmesi ve yatırım iştahının korunması yönünde sektörün talepleri olduğunu da ifade etti.

İlk başkan Paul Doany

Faaliyetlerine resmen başlayan m-TOD, tüm paydaşlar nezdinde girişimlerde bulunmak amacıyla Haziran 2016’da kuruldu. m-TOD 9 kişilik bir Yönetim Kurulundan ve devamlı bir Sekretaryadan oluşuyor. Derneğin ilk Yönetim Kurulu Başkanı Kasım 2016’da Türk Telekom CEO’su Paul Doany olurken, başkanlığı ikinci yıl Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan sonra ise Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu devralacak.


#Türk Telekom
#Vodafone
#Turkcell
#Mobil
7 yıl önce