|

Uçak biletinde sürprize son

Uçak bileti alanlar bundan sonra, fiyatın tüm detaylarını öğrenebilecek. Böylece bilet mağduriyetleri önleneceği gibi internetten alımlarda da şeffaflık sağlanacak.

Yeni Şafak
04:00 - 29/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:22 - 28/07/2015 Salı
Yeni Şafak

Havayolu bilet ücret detaylarına tam, şeffaf ve sürekli erişiminin sağlanmasına yönelik düzenlemeye gidildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün, Hava Yolu Bilet Satışları Genelgesi yayımlandı. Buna göre, havayolu işletmelerinin bilet rezervasyon, pazarlama, reklam, satış işlemlerinde müşterilerin bilet tercihlerini daha bilinçli yapabilmesi amacıyla havayolu bilet ücret detaylarına tam, şeffaf ve sürekli erişiminin sağlanmasına yönelik düzenleme yapıldı.



Havayolu işletmelerinin internet siteleri ve çağrı merkezlerinden yapılan ilanlarında ilk afişe edildiği bölümde bilet ücreti tüm zorunlu ödemeleri de kapsayarak “her şey dahil bilet ücreti” şeklinde açık olarak belirtilecek.


her şey dahile düzenleme



Her şey dahil bilet ücretinin bölümleri (temel ücret, hizmet bedeli, vergi, harç, yakıt, güvenlik, sigorta gibi) kullanıcının kolaylıkla erişebileceği şekilde ilgili satış kanalında gösterilecek. Her şey dahil bilet ücretleri hizmet sınıflarına göre (ekonomi, business gibi) ayrı ayrı ilan edilecek.


#Havayolu bilet ücretleri
#ucuz uçak bileti
#Sivil Havacılık
9 yıl önce