|

Ucuz kredide imzalar atıldı

350 milyon euroluk yatırım için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, 147.5 milyon, İslam Kalkınma Bankası, 67.5 milyon, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası 50 milyon, Unicredit 50 milyon ve Siemens Bank’ın 30 milyon euro kredi sağladı. Toplam kredi miktarı 265 milyon euro oldu. Ziraat Bankası da taahhüt ve özkaynak garanti mektubuyla destek sağladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:28 - 24/05/2016 Salı
Yeni Şafak

YDA Group, kamu özel işbirliği modeliyle yapılacak ve 25 yıl işletip devlete teslim edeceği Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü için yurtdışı finans kuruluşlarından 265 milyon euro kaynak sağladı. 18 yıl vadeli borçlanmada düşük maliyetlerle borçlandıklarına dikkat çeken YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, “Yurtdışından borçlanmamızı birkaç açıdan ele almak gerekiyor. Öncelikle böyle bir borçlanma uluslararası sermayenin Türkiye'deki yatırımlara inanması ve güvenmesi açısından önemli. Şirket olarak ele aldığımızda kredibilitemizin yüksek olduğunu göstermesi açısından sevindirici. Tabi bir de işin ticari boyutu var. Bu da maliyetlerin Türkiye'deki bankalara ve finans kuruluşlarına göre daha düşük olması” dedi. Şehir hastaneleri projesinin devrim niteliğinde olduğunu vurgulayan Arslan, “Biz bu alana 1,5 milyar euro yatırım yaptık. Oluşan bu know-how Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türk Cumhuriyetleri'ne de ihraç edilebilir” dedi



3 YILDA 95 BİN YATAK


Sağlık Bakanı olarak son imzasını attığı törende konuşan Mehmet Müezzinoğlu, kamu özel işbirliğinde hayata geçirilen şehir hastaneleri projesinde 30 bin yatak kapasitesinin 2017 sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Diyarbakır, Aydın, Antalya, Trabzon ve İstanbul Sancaktepe'de yapılması planlanan toplam 10 bin yatak kapasitesi için de bu yıl ihaleye çıkılacağını vurgulayan Müezzinoğlu, “42 bin yatak kapasiteli 250 hastanenin inşaatına bakanlık olarak biz devam ediyoruz. Önümüzdeki 3 yıl içinde Türkiye yaklaşık 95 bin yatak kapasiteli modern hastanelere kavuşacak” dedi.



Gözler şimdi Sancaktepe'de


İstanbul Sancaktepe şehir hastanesinin henüz ihale aşamasına gelmediğini belirten Müezzinoğlu, “Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki buraya çok sayıda firma teklif verecek. Daha şimdiden büyük firmaların bu proje ile yakından ilgilendiğini biliyoruz. Sancaktepe şehir hastanesi kendi katogorisinin en büyüğü olacak” dedi. Hüseyin Aslan'da grup olarak, Sancaktepe şehir hastanesi ihalesine gireceklerini ve şehir hastanesi yatırımlarıyla büyüyeceklerini söyledi. Grubun halen inşaatları devam eden Kayseri, Manisa ve Şanlıurfa şehir hastaneleri bulunuyor. Şehir hastaneleri projelerinin toplam yatırım değeri ise 1,5 milyar euroyu buluyor.


#İslam Kalkınma Bankası
#Unicredit
8 yıl önce