|

Ucuz petrol elektrikliyi vurdu

Düşük petrol fiyatları ABD'de elektrikli araç satışlarını olumsuz etkiledi

Yeni Şafak
10:06 - 26/01/2016 Tuesday
Güncelleme: 10:17 - 26/01/2016 Tuesday
Diğer
ABD'de çevre dostu elektrikli araç satışları düşen petrol fiyatları ile birlikte geriledi.


ABD enerji bakanı Ernest Moniz geçtiğimiz Perşembe günü verdiği demeçte düşük petrol fiyatları sebebiyle elektrikli araç satışlarının 2020'ye kadar 1 milyonu geçemeyeceğini söyledi.



Başkan Obama göreve geldiği 2008 yılında 2015 için 1 milyon elektrikli araç hedefi koymuş olmasına rağmen bu hedefin yarısına bile ulaşılabilmiş değil.



Fortune dergisinin haberine göre elektrikli araç üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk Pazartesi günü CNN'den Kristie Lu Stout'a verdiği mülakatta düşen petrol fiyatlarının elektrikli araç üretimini vuracağını ancak kendilerinin lüks segmentte elektrikli araçlar ürettiklerini, müşterilerinin petrol fiyatlarındaki artış kaygısı ile ürünlerini tercih etmediğini bu nedenle de bu düşüşten daha az etkileneceklerini belirtti.



Elon Musk'a göre petrol fiyatlarındaki düşüş hem benzinli hem de elektrikli araç üreten firmaların elektrikli araç üretimlerini vuracak.



Ford CEO'su Mark Fields bu ay katıldığı bir toplantıda verdiği demeçte düşük petrol fiyatlarının kendilerinin lehine olduğunu fakat uzun vadede fiyatların tekrar yükseleceğini öngördüklerini ve bu nedenle elektrikli araç segmentine yaptıkları yatırımlara aynen devam edeceklerini vurguladı.



#elektrikli araç
#petrol
8 years ago