|

Ukraynalılardan 'Türk Şehri'ne yoğun ilgi

Yurt dışındaki ilk projesini 80 milyon dolarlık yatırımla Ukrayna'da hayata geçiren Demir İnşaat'ın "Türk Şehri" projesine Ukraynalılar yoğun ilgi gösteriyor.

Yeni Şafak
11:56 - 5/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:58 - 5/05/2016 Perşembe
AA

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Ukrayna'nın Vinnitsya şehrinde 23 dönümlük arazi üzerinde inşa etmekte oldukları "Türk Şehri" projesine ilişkin bilgiler verdi.



Yurt dışındaki ilk projeleri olan Türk Şehri'nin, 23 dönüm arazi üzerine 4 etap inşa edileceğini dile getiren Demir, 200 konutluk ilk etabın kaba inşaatının yarıya geldiğini, 200 konutluk ikinci etapta ise inşaatın yeni başladığını söyledi.



Demir, ekim ayında inşaatına başladıkları, toplamda 650 daire ve oteli içeren projelerinin ilk etabı için talep topladıklarını ifade ederek, "Şu an satışı yapmadık. 13 Mayıs'ta satışları başlatacağız. Ancak talep toplamak için çıkardığımız 200 daireye talep geldi ve biz talep alımını durdurduk." dedi.



"Konutta kullanılan malzemenin yüzde 75'i yerli"

Demir, projelerinde kullandıkları malzemelerin yüzde 75'inin Türk ürünü olduğunu, asansöre kadar her şeyi Türkiye'den götürdüklerini, ihalede bunların yazılı olduğunu belirtti.



Projenin ismi Ukraynalılardan

Demir, buradaki arsayı aldıklarında Ukrayna'da Türkiye'ye ve Türklere karşı bakış açısının olumsuz olduğunu söyleyerek, "Ancak Ukrayna'da yaşanan karışıklıklar ve Kırım'ın Rusya tarafından geçici olarak işgal edilmesi sonrası, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükumetimiz tepki gösterdi. Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilme çabalarına karşı Ukrayna'nın yanında olunduğu şeklindeki açıklamalar ve ekonomik destek çok olumlu yansıdı. Şu anda Ukraynalılar Türkiye'yi ve Türkleri çok seviyor." ifadelerini kullandı.



Projeye başladıklarında 800 bin nüfuslu şehirde anket düzenlediklerine dikkati çeken Demir, bu ankette 5 farklı isim teklifinde bulunduklarını aktardı.



Demir, "Projeye Vinnitsya City, Ukrayna City gibi beş farklı isim önerisinde bulunduk. Türk ismini önerilerde hiç kullanmamamıza rağmen yüzde 96 'Türk City' çıktı. 'Burayı Türk şehri yapın' dediler." dedi.



80 milyon dolarlık yatırım

Demir, otel ve 650 konuttan oluşan 4 etaplık proje ile arsa için toplam yatırım bedelinin 80 milyon dolar olacağı bilgisini verdi.



#Ukrayna
#Türk Şehri
8 yıl önce