|

Ulaşım sektörü bayrama hazır

Kurban Bayramı’ndaki yolcu yoğunluğunun günde 3 bini bulacak otobüs seferiyle aşılması planlanıyor. İstanbul’daki otobüs firmaları, 9 günlük tatil boyunca 1 milyonu aşkın yolcu taşımayı hedefliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 30/08/2016 Salı
Güncelleme: 11:22 - 30/08/2016 Salı
Yeni Şafak

İstanbul'daki şehirlerarası taşımacılık yapan otobüs firmaları, Kurban Bayramı'nda 1 milyonu aşkın yolcuya hizmet vermeye hazırlanıyor. 9 gün olarak belirlenen tatilin yoğunluğunu ek seferlerle aşmayı planlayan firmalar, vatandaşın mağdur olmaması için günde 3 bin otobüsü yola çıkaracak. 8 bin 500 adet araç filosuna sahip otobüs firmaları, Türkiye genelinde ise 25 milyon yolcuyu taşımayı hedefliyor.



BİLET SIKINTISI YAŞANMAYACAK


Bayram boyunca yolcuların bilet konusunda mağdur olmayacağını belirten Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, "Otobüs firmaları ek sefer yapacak, yoğunluğu ortadan kaldıracak" dedi. Tatilin 9 gün olmasını olumlu karşıladıklarını aktaran Özcan, "Biz özellikle vatandaşlarımıza bilet alırken son güne kalmamalarını tavsiye ediyoruz. Tüm seferlerimiz şu anda müsait ilave seferlerle de bu yoğunluğu aşarız" diye konuştu.



FİYATLAR GEÇEN YILIN AYNISI


Özcan, otobüs bilet fiyatlarında herhangi bir artış olmadığını ifade ederek, geçen yılki fiyatların devam ettiğini dile getirdi. İstanbul Esenler Otogarı'nın günlük 100 bin yolcuya hizmet verdiğini de anlatan Başkan Özcan, "Gelen veya giden yolcuların yüzde 55'ini raylı sistem metro taşıyor. Diğer yolcuların ulaşımlarını ise bizim kendi servislerimiz sağlıyor" ifadelerini kullandı.



GÜNLÜK 3 BİN SEFER


İstanbul'un günlük sefer sayısının bin 800 olduğunu dile getiren Özcan, bayramda bu sayıyı 3 bine çıkaracaklarını söyledi. Özcan, şunları kaydetti: "Öyle zannediyorum ki İstanbul genelinde 1 milyonu aşkın yolcunun bayramda sevdiklerine kavuşmalarına aracılık edeceğiz. Şehirlerarası yolcu taşıyan firma sayımız 332 adet. 8 bin 500 de filo büyüklüğüne sahibiz. Türkiye genelinde ise 25 milyon yolcunun tercihi olacağız."



KORSAN TAŞIMALARA İTİBAR ETMEYİN


Bilet almayı düşünen vatandaşların acele etmesi gerektiğine dikkati çeken Özcan, korsan taşımacılık yapanlara karşı da vatandaşları uyardı. Yolcuların sadece otogarlardan kalkan otobüs firmalarını tercih etmelerini isteyen Özcan, "Mağduriyet yaşanmaması için kayıt altında olmayan, herhangi bir güvenlik tedbiri alınmamış taşıtlara binilmemelidir" ifadelerini kullandı. Özcan, tatil dönüşünde sıkıntı yaşanmaması için biletlerin gidiş dönüş şeklinde alınmasını önerdi.




#Kurban Bayramı
#Ulaşım
8 yıl önce