|

Üretici fındığını tüccara veriyor: Fındık 8,75-9 liradan işlem görüyor

Türkiye’nin önemli ihracat ürünlerinden fındığın pazara inişi sürüyor. Halen serbest piyasada fındığın 8,75-9 liradan işlem gördüğü belirtilirken, fiyatlardan hem üretici hem hem de satıcıların memnun olmadığı ifade edildi.

Yeni Şafak
14:09 - 5/09/2017 Salı
Güncelleme: 14:18 - 5/09/2017 Salı
IHA
Üretici fındığını tüccara veriyor.
Üretici fındığını tüccara veriyor.

Türkiye’nin önemli ihracat ürünlerinden fındığın pazara inişi sürüyor. Ordu'da üreticiler, ürünlerini TMO’dan daha düşük fiyata alım yapan serbest piyasaya veriyor.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkan Yardımcısı ve Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, üreticilerin serbest piyasaya fındık vermeye başladığını ancak hem tüccarlar hem de üreticilerin bugünkü tablodan memnun olmadığını söyledi.

  • Halen serbest piyasada fındığın 8,75-9 liradan işlem gördüğünü belirten Enginyurt, "Fiyatlardan hem üretici hem biz memnun değiliz. 9 liraya alıyoruz, 9 liraya satıyoruz" dedi.
  • Enginyurt, "TMO'nun henüz alımlara başlamaması ve ödeme yapmaması paraya sıkışan üreticileri zor durumda bıraktı. Bu sebeple üretici serbest piyasaya fındık veriyor" diye konuştu.

Serbest piyasanın fiyatlarında bir belirsizlik olduğunu da belirten Enginyurt, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, fındık borsaları nezdinde bir soruşturma başlatmıştı. Bu soruşturmadan sonra borsa tabelalarının kapalı tutulması bizi oldukça zorladı. Tabela kapalı olunca üretici ve bizler serbest piyasanın fiyatını ‘acaba gerçek fiyat mı?’ diye şüpheyle karşılıyoruz. Bakanlık tarafından soruşturmanın bitirilmesi ve tabelanın açılması gerekir. Çünkü tabela kapalı olduğu müddetçe fındık sektörü ve serbest piyasa işlemez" açıklamasında bulundu.

#Ordu
#Fındık
#Tüccar
#OTSO
#Evren Enginyurt
7 yıl önce