|

Uzakdoğu ülkeleri ile sıkı ticaret dönemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi ziyaret gerçekleştireceği Japonya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 3,6 milyar dolar seviyesinde seyrediyor.

Yeni Şafak
04:00 - 7/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:10 - 7/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Brüksel'deki temaslarının ardından Tokyo'ya hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya'ya ziyareti kapsamında İmparator Akihito ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile görüşecek. Erdoğan'ın Japonya'ya ziyareti öncesi, iki ülke ticari ilişkilerini değerlendiren DEİK Türkiye-Japonya İş Konseyi Başkanı Mehmet Pekarun, hedef ülke olarak belirlenen Japonya pazarında Türk firmalarının daha etkili olabilmesi için ürün ve üretim kalitesinin Japon standartlarına uygun hale getirilmesinin önem taşıdığını söyledi.



JAPONLARDAN 1.4 MİLYAR $ YATIRIM


İki ülke arasındaik tecaretin Türkiye aleyhine açık vermeye devam ettiğine dikkati çeken Pekarun, Türkiye'de 2014 itibarıyla 183 Japon menşeli şirketin faaliyet gösterdiğini bildirdi. Pekarun, 2002'den bu yana Japon firmaların Türkiye'de yaptıkları


yatırımların toplamının 1,4 milyar dolara ulaştığını kaydetti.



CEO'LARLA GÖRÜŞECEK


Pekarun, Türksat 4A ve Türksat 4B haberleşme uydularının da Türk- Japon mühendislerin ortaklığında üretildiğini anlattı. Gelecek yıllarda tamamlanması planlanan Türk-Japon ortaklığında gerçekleştirilen başlıca büyük projeler arasında İzmit Körfezi Köprü Geçişi ve Sinop Nükleer Enerji Santrali'nin bulunduğunu belirten Pekarun, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Japonya'nın başkenti Tokyo'ya gerçekleştireceği resmi ziyaretler kapsamında DEİK ev sahipliğinde CEO Yuvarlak Masa Toplantısı gerçekleştirecek” dedi.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Türkiye-Japonya İş Konseyi
#Mehmet Pekarun
9 yıl önce