|

Varlık Fonu ile maliyet düşer

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, milli bir anlayışla profesyonel şekilde yönetilecek Türkiye Varlık Fonu’nun nakit zengini ülkelere doğrudan devletin varlıklarına yatırım yapma imkanı sağlayacağını belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2017 Salı
Güncelleme: 00:02 - 25/04/2017 Salı
Yeni Şafak
​Varlık Fonu ile maliyet düşer​
​Varlık Fonu ile maliyet düşer​

Ermut, “Devletimiz de bu sayede, maalesef haksız yere ülkemizle ilgili çok negatif kararlar alan kredi derecelendirme kuruluşlarının etkilerinden bağımsız bir şekilde, finansman maliyetlerini düşürerek gerekli ve büyük makro projelerin yapılmasının önünü açacaktır" şeklinde konuştu. Ermut ayrıca, Türkiye Varlık Fonu’nun tek başına psikolojik etkisinin bile Türkiye Cumhuriyeti’nin geçen sene yaşadığı sıkıntılı döneme rağmen gündeminin hala ekonomi olduğunu ve yatırım ortamının iyileştirilmesinin bir göstergesi olduğunu belirtti.


‘CEPHANE OLARAK KULLANACAĞIZ’

Arda Ermut, şöyle devam etti: “Biz bunların hepsini tanıtım çalışmalarımızda birer cephane olarak kullanacağız. Neticede, fondaki değerlerden bir kısmı da bankalar gibi stratejik şirketler. Dolayısıyla, Türkiye Varlık Fonu çok profesyonel bir şekilde yönetileceği için bu anlamda Türkiye’nin stratejik öncelikleri de düşünülerek kararlar alınacaktır.”

#Varlık Fonu
#Arda Ermut
#Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı
7 yıl önce