|

Varlık Fonu'nda stratejik plan Başbakan’a sunulacak

Türkiye Varlık Fonu için hazırlanan stratejik planda sona yaklaşıldı. Fonun Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oral Erdoğan, planı önce Başbakan'a sunacaklarını ardından Bakanlar Kurulu’nda neticeleneceğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/03/2017 Pazar
Güncelleme: 00:47 - 19/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Türkiye Varlık Fonu olarak hazırlanan stratejik plan tamamlanmak üzere. Bununla ilgili ilk sunum Başbakan Binali Yıldırıma yapılacak. Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oral Erdoğan, ardından sy-tratejik planın Bakanlar Kurulu'nda neticeleneceğini söyledi.



VATANDAŞ BİLECEK


Erdoğan, “Bakanlar Kurulumuzda neticelendirildikten sonra plan kamuoyu ile paylaşılacak. Bu anlamda mevzuat gereği THY, Ziraat Bankası, Halkbank gibi şirket, işletmeler, varlıklar fona devredildi. Bunların değerlemesiyle ilgili sürecin büyük bir kısmını tamamladık. Bunların zaten bir kısmı halka açık şirketler. Halkımız bu şirketlerin değerlerini zaten bilmekte. Ama derli toplu değerleme çok kısa sürede neticelenecek” ifadelerini kullandı.



Şeffaflık öne çıkacak


Türkiye'nin her türlü finansal risklere karşı elini kuvetlendirmek ve büyük yatırımlara daha rahat kaynak oluşturmak için kurduğu Türkiye Varlık Fonu'nda ana prensip şeffaflık olarak belirlendi. Erdoğan, herkesin yapılan işlerden çok güzel bir


şekilde haberdar edilebildiği ve güvendiği bir mekanizma kurmak için uğraştıklarını söyledi.







Tasarruflar yatırıma dönecek


Fonda olan şirketlerin değerlerinin her sene artmasını sağlayacaklarını dile getiren Erdoğan, “Türkiye'nin çok ciddi bir şekilde altyapı yatırımlarına finansman sağlamamız gerekiyor. mektedir. Ne zaman devletimiz bize hangi altyapı yatırımı için finansman sağlamamızı isteyecekse biz de elimizdeki kaynakları oraya kullanmak durumunda olmalıyız. Diğer tarafta sermaye piyasalarının Türkiye'de ürün çeşitliliği açısından zayıf olması, iyi kaynak yaratma veya tasarrufların doğru yerlere dönmesini kısıtlamakta. Biz bunun önünü daha da açalım istiyoruz. Fon, Türkiye'nin cari açıkta büyüme sendromundan, kurtulması için araç olur inşallah" şeklinde konuştu.


#Varlık Fonu
#Başbakan
7 yıl önce