|

Vestel Toshiba'ya talip oldu

Türk teknoloji firmalarının yurt dışı yatırımlarında sıra dünya devlerine geldi. Toshiba'nın TV birimi ile ilgilendiklerini açıklayan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, “Görüşmeler devam ediyor, önümüzdeki ay içerisinde teklif vereceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2017 Cuma
Güncelleme: 01:24 - 19/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Vestel Toshiba'ya talip oldu
​Vestel Toshiba'ya talip oldu

Türk firmalarının yurt dışı yatırımlarında sıra dünya devlerine geldi. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Toshiba TV biriminin satışında Vestel’in adının geçmesine ilişkin, “Görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki ay teklif vereceğiz. İnşallah nasip olur. Sayın bakanımız da ‘marka desteklerimiz var’ dedi. Devlet de, hükumet de bize destek olursa dünya markasını satın alacağız” diye konuştu.

BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ TÜRKİYE

Görüşmeler hakkında bilgi veren Zorlu, “Marka olmak kolay bir olay değil. Ama bugün Çin, şu anda çok büyük destekleme yapıyor. 3 milyar dolar, 2 milyar dolar veriyor, bir markayı ya da onun fabrikalarını satın alıyor. Bizim de bunu yapmamız lazım. Koşmak için bazı hazır şeyleri kapmamız lazım” şeklinde konuştu. Yurt dışında fabrika kurma planları olup olmadığına ilişkin soru üzerine Zorlu, birinci önceliklerinin Türkiye olduğunu ancak köprü ayaklarının olabileceğini ifade ederek, “Uzak Doğu’da korumacılık var. Korumacılığın önüne geçmek için orada köprü ayakları olabilir. Ama birinci önceliğimiz ülkemizde fabrikalar kurmak” dedi.

DOĞU’YA YATIRIM GÜNDEMDE

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesinden sonra, yaptığı “Grup olarak, orta ve uzun vadede üretim tesislerimizi Doğu ve Güneydoğu’ya taşımayı düşünebiliriz” açıklamasının hatırlatılması üzerine Zorlu, “Bir fizibilite hazırladık. Bunu ilgililere sunacağız. Eğer bizim için fizibil olursa Doğu’da, Güneydoğu’da fabrika kurmamak için bir neden görmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Satış tahmini 100 milyon $

Geçtiğimiz yıl beyaz eşya birimini Çin’in Midea Grubu’na 90 milyon dolara satan Toshiba’nın TV birimi 2016’da bir önceki yıla kıyasla yüzde 42 daha az satış yapmış ve yaklaşık 100 milyon dolar zarar etmişti. 100 milyon doların üzerinde bir fiyata satılması beklenen Toshiba’nın TV birimine Vestel ve Çinli Hisense talip oldu. Toshiba, nükleerden 4,8 milyar $ zarar ettikten sonra bazı birimlerini elden çıkarmaya başlamıştı.

Karayel İHA'nın ihracatı başlıyor

Ahmet Nazif Zorlu, Karayel İnsansız Hava Aracı’nın Doğu’da uçmaya devam ettiğini, bu alanda ihracata başlayacaklarını ifade ederek, Orta Doğu pazarına gireceklerini kaydetti. Zorlu, Karayel’de bu yıl ihracata başlayıp başlamayacakları sorusuna, “İnşallah” cevabını verdi.


#Vestel
#Toshiba
7 yıl önce