|

Volkswagen krizinde yan sanayi tehdidi

Volkswagen'in emisyon krizi sürüyor. Almanya Ekonomi Konseyi’nden Aygül Özkan'ın, sorumlu şirket VW'yi eleştirmek yerine bu krizin yan sanayiyi vuracağı tehdidinde bulunması dikkat çekti.

Yeni Şafak
04:00 - 7/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:08 - 7/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Almanya Ekonomi Konseyi Alman-Türk Ekonomi ve Çalışma Komisyonu Başkanı Aygül Özkan, Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen'in araçlarında emisyon testlerinde manipülasyon yapıldığının ortaya çıkmasına ilişkin, “Volkswagen krizinin yan sanayiyi ve bu şirket ile ortak çalışan şirketleri de etkileyeceğini düşünüyoruz. Bu, ciddi bir sorun” dedi. Almanya'da 2010-2013 yıllarında Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal İşler Bakanlığı da yapan Özkan, ziyaretlerde bulunmak için geldiği Afyonkarahisar'da yaptığı açıklamada, dünyada “Made in Germany” etiketinin mühendislik başarısı ve titizliği olarak bilindiğini söyledi. Özkan, Alman otomotiv şirketi Volkswagen'de çok ciddi kriz yaşandığını vurguladı.



SKANDALLA ALMANYA'DA VERGİ KAPIDA


Volkswagen firmasının dizel araçlardaki skandalı nasıl çözeceğine dair resmi makamlara Çarşamba gününe kadar çözüm sunmasının istendiği belirtiliyor. VW'nin belirtilen süre içerisinde buna yanıt vereceği bildiriliyor. Bu arada, Alman hükümetinin skandal nedeniyle dizel araçlarda vergi artışına gitmeyi düşünmediği de kaydediliyor. Dünya çapında 600 bin kişinin çalıştığı Volkswagen'in merkezi Wolfsburg'da 72 bin 500 yılda 830 bin otomobil üretiyor.



Yerli oto çok yakında


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli oto ve Volkswagen ile ilgili açıklamalarda bulundu. Elektrikli yerli otomobilin prototipinin ne zaman tanıtılacağı sorusu üzerine Işık, “Bir aksilik olmazsa bu hafta Bakanlar Kurulu'na sunmayı arzu ediyoruz. ” diye konuştu. Işık, Volkswagen ile ilgili dünyadaki gelişmeleri yakından izlediklerini söyleyerek, "TÜBİTAK ile de bizim kendi hazırlığımız var. Bu sonuçlar ortaya çıktığı zaman esaslı bir değerlendirme yapacağız. Bizim emisyon eşiğimizin üzerine çıkarsa gerekli yasal işlemi yapacağız . Onun dışında bir çalışmamaız yok" dedi.



#Aygül Özkan
#Volkswagen
#Almanya Ekonomi Konseyi
#Yerli oto
9 yıl önce