|

Y kuşağını gözeterek yatırım yapıyor

Akbank, dijital bankacılıkta geleceği yakalamak için teknoloji yatırımlarını artırdı. Bankanın yatırımlarını anlatan Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş, “Mobil teknolojiler hızlı büyüyor. Y kuşağı, teknolojiyi takından takip ediyor. Bu alandaki yatırımlarımıza odaklanarak yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:32 - 14/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş
​Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş

Akbank’ın son bir yıl içinde dijital bankacılık kanallarını kullanan müşteri sayısı yüzde 22, Akbank Direkt Mobil kullanan müşteri sayısı ise yüzde 45 büyüdü. Dijital kanallar içinde yalnızca Akbank Direkt Mobil’den hizmet almayı tercih eden müşterilerin oranı ise yüzde 65 seviyesine ulaştı. Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş, “Akbank Direkt Kredi, Aralık 2015’te hayatımıza girdiği günden bu yana en çok tercih edilen dijital bankacılık ürünlerinden biri oldu ve bankada verilen 5 ihtiyaç kredisinden 1’ini Akbank Direkt Mobil’den verdik. Mobil uygulamamızı kullananların yoğun tercihlerinden biri de fatura ödeme. Bankamızda her iki faturadan biri Akbank Direkt uygulamasından ödeniyor. Son üç yılda mobilden yapılan fatura ödemeleri 12 kat arttı” dedi.

Hedefine Y kuşağını aldı

Teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini de belirten Ulutaş, hedeflerine Y kuşağını aldıklarını söyledi. Y kuşağının, teknolojiyi takından takip ettiğine dikkat çeken Ulutaş, “Bu kuşak yeniliklere ve gelişime oldukça açık. Hizmet aldığı tüm alanlarda hız ve kesintisiz inovasyon beklentisi var. Bu da tüm kurumları gelişim ve değişime zorunlu tutuyor. Biz de günümüzde Y kuşağını hedefleyerek, dijital kanallarımızı yenilikçi, rekabetçi ve gelişen teknolojinin doğasına uygun bir müşteri deneyimi sunacak şekilde tasarlıyor, yatırım ve geliştirmelerimize bu odakla devam ediyoruz” bilgisini verdi.

Kolaylık ve hız
önceliğimiz oldu

Mobil teknolojilerin çok hızlı büyüdüğü ve geliştiğini belirten Ulutaş şöyle konuştu; “Müşterilerimize kullanımı kolay ve anlaşılabilir teknolojik hizmetleri mobil kanallarımız üzerinden vermek istiyoruz. Dijital hizmetlerimizi öncelikli olarak mobil uygulamamızdan sunmayı hedefliyoruz. Tüm bunlar bizi alanında en hızlı büyüyen bankalar arasına taşıyor. Mobil bankacılık kullanan müşterilerimiz ile olan aylık ortalama etkileşimimizin şube ile kıyaslandığında 6 kat daha fazla olduğunu görüyoruz.”

API altyapısını açtı

Banka, yurtiçinde ve dışında bir çok Fintech ile yakın işbirliği içerisinde çalışıyor. İngilizce olarak hazırlayıp kullanıma açılan API Portal sitesi ile finans alanında uygulama geliştirmek isteyen kişi ve kuruluşlar dünyanın neresinde olursa olsun API’lere erişip çalışmalarını yürütebilecek. API portal, bireysel ya da küçük girişimcilerin yanı sıra, kurumsal teknoloji şirketlerinin araştırma geliştirme birimlerine de açık olacak. Tolga Ulutaş, bu atılımla dünyanın her köşesinden iyi bir fikri olan herkesin ürettiği çözümleri hızla adapte ederek müsterilerine ulaştıracaklarını söyledi.

Yapay zekaya odaklanacak

Türkiye’de bankacılık sektörü olarak hayata geçirdikleri inovatif ürün ve hizmetlerin sadece ülkemizde değil, dünyada da önemli bir etki yarattığına dikkat çekildi. Ulutaş, “Gelecek dönemde; yapay zeka, sanal gerçeklik konular ana odak noktamız olurken, Akbank olarak Mobil First (Önce Mobil) anlayışında Mobil Only (Sadece Mobil) yaklaşımı ile müşterilerimize hizmet sunmayı ve bunu da ilk yapan banka olmayı hedefliyoruz” bilgisini verdi.

#Akbank
#Tolga Ulutaş
7 yıl önce