|

'Yapılandırma için 500 bin kişi müracaatlarını yaptı'

Maliye Bakanı Naci Ağbal gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeniden yapılandırma kapsamında vatandaşların 30 Haziran'a kadar başvuru, Temmuz ayı sonuna kadar ödeme yapabileceğini söyleyen Ağbal "500 bin kişi müracaatlarını yaptı. 4.3 milyar liralık alacağın yapılandırılması için vatandaşlarımız başvurdu" dedi.

Yeni Şafak
10:21 - 22/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:44 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Maliye Bakanı Naci Ağbal gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
​Maliye Bakanı Naci Ağbal gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal 24 TV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

(Yeniden yapılandırma)
Yeniden yapılandırma için internetten başvuru imkanı var, vergi dairesine gitme zorunluluğu yok. Vergi daireleri 24 saat olacak.

Vatandaşlar 30 Haziran'a kadar başvuru yapacak, Temmuz ayı sonuna kadar ödeme yapabilecek. 500 bin kişi müracaatlarını yaptı. 4.3 milyar liralık alacağın yapılandırılması için vatandaşlarımız başvurdu.

(Ekonomide büyüme)
Türkiye'nin temel dinamikleri sağlam, kriz sonrası ekonomi çarklarını hızlandırdık. Fitch rakamları yukarı yönlü revize edecektir.

2018'den önce ülkeler arası bilgi paylaşımı başlayacak, vatandaşlar 2018'den önce varlıkları ülkemize getirebilir.

(KDV Kanunu)
KDV Kanununda yapılacak değişikliğe ilişkin tüm konular masada. Nerede bir yanlış, eksik veya düzeltilmesi gereken husus varsa, bunlar düzeltilecek. Temel çıkış noktamız şu; KDV, esasen tüketimi vergilendiren bir vergidir. Hiçbir zaman için üretimi, yatırımı ve ihracatı doğrudan veya dolaylı olarak vergilendirmenin söz konusu olmaması gerekir. Buna karşın 1985 yılında yürürlüğe giren kanun, gelinen nokta itibariyle yatırım, üretim ve ihracat üzerinde doğrudan veya dolaylı olarak birtakım yükleri beraberinde getirmiş ve zaman zaman da firmalarımızın yurt dışı rekabetini de olumsuz etkileyebiliyor. Maliye Bakanlığı olarak 3 aylık bir süreç içerisinde kendi çalışmamızı yapacağız. Sivil toplum örgütlerine de önerilerini getirmeleri için çağrıda bulunduk. Dedik ki kanunun düzeltilmesi gereken bütün eksikliklerini düzeltelim ve KDV Kanunu bir yük olmaktan çıksın. Sadece tüketimi belgeleyen bir vergi görünümüne kavuşsun.

Çalışana kreş ödemesinde vergi alınmayacak.

Enflasyon farkı ne olursa olsun bunu biz karşılayacağız ve memura yansıtmayacağız.



#Maliye Bakanı
#Naci Ağbal
7 yıl önce