|

Yapılandırma için erken uyarı

Devletin 90 milyar lirayı bulan vergi alacağı için çıkardığı ve 6.3 milyon kişiyi ilgilendiren yeniden yapılandırma başvurusu 31 Ekim'de sona erecek. Maliye Bakanı Ağbal, "Tarihi fırsatı kaçırmamak için başvurular son güne bırakılmasın” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 19:52 - 30/08/2016 Salı
Yeni Şafak

Milyonlarca mükellefi ilgilendiren vergi cezalarının yapılandırılması ile ilgili Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan sona kalmayın uyarısı geldi. Kanun kapsamında askerlik, seçim, nüfus, karayolu geçiş ücreti, genel sağlık sigortası prim alacakları gibi birçok alacak ile bunların her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz ve gecikme cezaları yeniden yapılandırılacak.


Ağbal, başvuru süresinin 31 Ekim'de sona ereceğini belirterek, “Mükelleflerimiz, bu tarihi fırsatı kaçırmamak için başvurularını son güne bırakmasın” şeklinde konuştu.



6.3 milyon kişiyi ilgilendiriyor


Yasanın çıktığı dönem itibarıyla vergi dairelerine 6,3 milyon vatandaş borçlu konumunda bulunurken, vergi alacağının büyüklüğü ise 90 milyar lira seviyesinde bulunuyor. Bu kapsamda 4,2 milyon seviyesinde mükellefin 6,5 milyar lira trafik cezası, 158 bin kişinin 1,1 milyar lira tutarında ecrimisil borcu, 581 bin kişinin 2,1 milyar lira Yurt-Kur Öğrenim ve Harç Kredileri borcu bulunuyor.



% 80'e varan indirim imkanı


Uygulama kapsamında mükellefler, 30 Haziran 2016'dan önceki dönemlere ait vergi ve cezaları için başvurabilecek. Bu tarih itibarıyla gecikmiş vergi borçlarında Yİ-ÜFE oranında yapılandırmaya gidilecek, peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 50 indirim de yapılacak. Vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılması durumunda ise mükellefler yüzde 80'e varan indirimden yararlanabilecek. 50 lira altındaki borçlar da silinecek.


#Vergi cezaları
#Naci Ağbal
8 yıl önce