|

Yavaşlama bekleniyordu

IMF Başkanı Christine Lagarde, Çin ekonomisinde yavaşlamanın keskin ve beklenmedik bir gelişme olmadığını söyledi. IMF Başkanı Lagarde, bulaşıcılık riskine de dikkat çekti.

Yeni Şafak
04:00 - 2/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:42 - 1/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Çin ekonomisinde yavaşlamanın beklenmedik bir gelişme olmadığını söyledi. Endonezya ekonomisini değerlendirdiği konuşmasında, ülkenin büyük ticari partneri Çin'deki gelişmelere de dikkat çeken Lagarde, Çin ekonomisinin yeni bir büyüme modeline dönüşüm yaşamakta olduğunu vurguladı.



BULAŞICILIĞA DİKKAT


Dünyanın en büyük ikinci ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Lagarde, şunları söyledi:”Çin ekonomisinde büyüme yavaşlıyor, ancak bu keskin ve beklenmedik değil. Çin daha piyasa odaklı bir ekonomiye dönüşüyor ve son yıllarda inşaa edilen risklerin tasfiyesi karmaşık ve engebeli bir süreç. Ancak Çinli otoritelerin bu dönüşümü yönetecek politika araçlarına ve finansal tamponlara sahipler. Endonezya ve diğer gelişmekte olan ekonomiler Çin'in yavaşlamasından ve global finansal şartlarda sıkılaşmadan kaynaklı bulaşıcılıklara karşı uyanık olmalılar.”



Çin sancısı büyüyor

ABD'den sonra dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin'deki büyüme ağustos ayında alar vermeyi sürdürüyor. Ülkede, ağustos ayında imalat sanayi endeki 47.3 ile son üç yılın en düşük seviyesine gerilemisi küresel piyasalarda tedirginliği daha da artırdı. Asya borsaları Çin'den gelen en sert dalgalanmalarla ekside açıldı.


#Uluslararası Para Fonu
#Christine Lagarde
#Çin ekonomisi
9 yıl önce