|

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışında dikkat çeken tarih

İstanbul'un iki yakasını üçüncü kez buluşturan Yavuz Sultan Selim Köprüsü anlamlı bir günde ulaşıma açılıyor. Bugün aynı zamanda, Türklere Anadolu'nun kapısını açan Malazgirt Zaferi'nin de yıl dönümü.

Yeni Şafak
17:36 - 26/08/2016 Cuma
Güncelleme: 14:44 - 26/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, birçok özelliği bakımından Türkiye ve dünya mühendislik tarihi için büyük bir kilometre taşı olma niteliğindeki Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu bugün gerçekleştirilecek görkemli bir törenle açılıyor.



Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, köprünün açılışıyla ilgili dikkati çeken bir detayı paylaştı. Yıldırım, bugünün Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü olduğunu belirterek şunları söyledi:



  1. "Bu güzel eserin açılışı için dost ve kardeş ülkelerden gelen misafirlerimiz hoş geldiniz. Bugün İstanbul için büyük bir gün. 26 Ağustos 1071. Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü. İstanbul'a yeni bir gerdanlık takıyoruz. İki kıtayı birbirine bağlıyoruz. Bugün Büyük Taarruz'un yıl dönümü. İstanbul bir köprüler şehridir. İstanbul, doğu ile batının köprüsüdür. Kültürleri birbirine bağlayan bu eşsiz şehir, 79 milyonun da bir özetidir."


#Yavuz Sultan Selim Köprüsü
#Malazgirt Zaferi
8 yıl önce