|

Yellen faiz için “çok güçlü kanıtlar” bekliyor

Fed yetkilileri için ABD ekonomisinin iyileşmesi henüz yeteri kadar “iyi” olmadı. Yatırımcıların çoğu para politikası toplantısında hiçbir şey yapılmayacağını öngörüyor.

Yeni Şafak
10:32 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:35 - 25/07/2016 Pazartesi
Diğer

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) altı hafta önce geride bıraktığı toplantının ardından ekonomik raporlar, ABD ekonomisinin yavaş geçirdiği ilk çeyrek sonrasında dirençli olduğunu işaret ediyor. Buna karşın yatırımcıların çoğunluğu Salı ve Çarşamba günleri bir araya gelecek para politikası toplantısında da, bu yıl önceki toplantılarda olduğu gibi hiçbir şey yapılmayacağını düşünüyor.



Haziran istihdam verisi, parekende satışlar, konut başlangıçları, kapasite kullanım oranı ve hizmet sektörüne ilişkin göstergelerin tamamı ekonomist tahminlerini aştı. Yine de, 2016 yılını şekillediren Fed Başkanı Janet Yellen'ın “çok güçlü kanıtlar görmeyi bekleme öğretisi” olarak özetlenebilecek politika yaklaşımı oldu.



Washington'da kendi ismini taşıyan politika analizi şirketinden Laurence Meyer, “Yukarı yönlü sürprizler komiteyi aşağı yölü sürprizlerden daha az etkiliyor. Bu toplantıda hamle yapmaları ihtimal dahilinde değil” şeklinde görüş bildirdi.


#Janet Yellen
#Fed
#Faiz
8 yıl önce