|

Yeni moda isimli çeyrekler

Eşine dostuna önemli günlerinde taktığı altının aynısının kendisine hediye edilmesini garanti altına almak isteyen vatandaş, çareyi takıların üzerine isim yazdırmada buldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:32 - 14/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

Sevdiklerinin önemli günlerinde taktığı altının aynısının kendisine de takılmasını isteyen vatandaş ilginç bir yöntem geliştirdi. Buna göre vatandaş artık kuyumculara, hediye edeceği takıların kenarına iliştirilen bir etiketin üzerine adını soyadını yazdırıyor.



DAVETİNE GELDİM AYNISINI TAKTIM

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş “Son üç yıldır moda haline gelen isim yazdırma formülü bu yıl vatandaş için daha da önemli hale geldi. Bunun bir sebebi de 'Davetine geldim aynısını taktım' mesajı vermek.” Böylece hem düğünden sonra kamera kayıtlarını izleyip kimin ne taktığının tespit edilmesine gerek kalmıyor, hem de hediye edilen takıların kişinin kendisine geri gelmesi garanti altına alınmış oluyor. İsim yazdırma modası çeyrek altında etikete yazdırma, bileziklerde ise kurdeleye yazdırma şeklinde.



YÖNTEM HEMEN YAYILDI

İslam Memiş, vatandaşların genelde düğün davetiyelerini hazırlarken kim ne takacak, ne kadar hediye birikir, diye tahmini bir maliyet çıkarıp ona göre masraf yaptığını söyledi. Altın günlerinde kadınlar arasında da kullanılan yöntemle oluşabilecek karışıklık otadan kalkıyor. Memiş, kuyumcuya altın almaya gidenlerin artık ilk söylediği cümlenin “Altının üzerine adımı soyadımı yazar mısınız?” olduğunu ifade etti.


#çeyrek
#altın
#isim
8 yıl önce