|

Yeni Türkiye’nin İYİ’lik vizyonu

MÜSİAD, Yeni Türkiye'nin değişim vizyonunu siyaset, iş dünyası ve akademisyenlerle tartışacak. Vizyoner'17 ile yerli başarı hikayeleri üzerinden yeni bir yol haritası belirleyeceklerini anlatan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan; "Türkiye imalat, yatırım ve iharcat ile sınıf atlar" diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/10/2017 Cuma
Güncelleme: 00:23 - 6/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
MÜSİAD, bu yılsonuna kadar Hollanda’da 3, Gürcistan ve Azerbaycan’da ise birer şube açacak.
MÜSİAD, bu yılsonuna kadar Hollanda’da 3, Gürcistan ve Azerbaycan’da ise birer şube açacak.

Dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olan Türkiye’nin vizyonu da hızla değişiyor. Yeni Türkiye’nin yol haritasının tartışılırken MÜSİAD, “Dönüşen dünyada yeni Türkiye” konusunu masaya yatırıyor. Önümüzdeki hafta İstanbul’da gerçekleştirilecek Vizyoner’17 programını MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ile konuştuk.

BİZİM TERCİHİMİZ YERLİ BAŞARI HİKAYELERİ

Vizyoner’17’yi planlarken yerli bir başarı hikayesi noktasında ilerletmeye çalıştıklarını söyleyen Abdurrahman Kaan, “Bu tip organizasyonları yapan sivil toplum kuruluşları genellikle dışarıda katma değer oluşturmuş kişileri getirmeye çalışıyor. Biz ise Türkiye’nin sosyal ve ekonomik alanında etkili olan kişilerle konferanslar yapmaya çalıştık” dedi.

GENÇLERLE DÖNÜŞÜMÜ

Bu yılki programın ana temasının ‘Dönüşüm’ olarak belirlediklerinin altını çizen Kaan, “Türkiye’nin dönüşümünde çeşitli etkenler var. Bunların başında genç ve dinamik olan nüfusumuz geliyor. Bu fırsatı değerlendirip milli gelirimizi arttırmalıyız. Kişi başına gelirde 12 bin 500 doları aşıp gelişmiş ülkeler arasına girmek üzereyiz. Bunun için önümüzde 20 yıllık bir süreç var. Bunu eğitimsiz bir nesille başaramayız” diye konuştu.


BAŞARI İYİ EKONOMİYLE

Ülkenin çalışma sisteminde de bir dönüşüme ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kaan, şunları kaydetti: “Çünkü bizim MÜSİAD olarak şöyle bir formülümüz var; Ekonomik bir büyüme için İmalat, Yatırım ve İhracat zinciri şart diyoruz. Bunların baş harflerinden İYİ kelimesi de ortaya çıkıyor. İmalat ve yatırımda özellikle politika ortaya çıkıyor. Bakanlıkla yapacağımız çalışmalar ortaya çıkıyor. Biz kendi bünyemizde Stratejik Alanlar ve Politikalar Başkanlığı diye yeni bir oluşuma sahip olduk. Bu şekilde artık doğru olanı yapacak, yeri geldiğinde kanun yazacak ve hız kazandıracak bir bölümümüz oldu.”

BEŞ BAŞLIKTA DÖNÜŞÜM

11-12 Ekim tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek MÜSİAD Vizyoner’2017 programı siyasetçi, iş adamı ve akademisyenleri bir araya getirecek. Açılış oturumuna Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın da katılacağı programda iki gün boyunca, “Niçin dönüşüm”, “Nasıl Dönüşüm”, “Ne’ye dönüşüm”, “Türkiye’nin dönüşümü” ve “Dönüşümde kaybolmamak” konuları etraflıca tartışılacak. Programın ikinci gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sözcüsü İbrahim Kalın da konuşacak. 

  • MÜSİAD'ın vergi sistemiyle ilgil içalışma yaptığını da belirten Kaan, "Maliye Bakanımız ile de görüştük. Yakın zamanda KDV mevzuatından tutun vergi sistemindeki sorunları biraraya gelerek çözme noktasında bir atölye çalışması yapacağız. Burada ‘İş dünyası ne istiyor?’ sorusunun cevabını arayacağız" dedi. Sanayici üretimden çekildiğine dikkat çeken Kaan, "Bu çekilmeyi engellemek için çalışma hayatından vergi mevzuatına kadar daha sade bir sisteme geçmemiz lazım. KDV’de netleşmemiz lazım. Özellikle vergi mevzuatındaki kısımlarda net bir tablo istiyoruz" diye konuştu.
TÜRKİYE’NİN EN YAYGIN İŞ ADAMI DERNEĞİYİZ

Başkan Kaan'a MÜSİAD'ın şube ağını ve etkinliğini arttırma çalışmalarını da sorduk. Türkiye’nin dünyadaki en yaygın sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan Kaan, şu bilgileri verdi: "Türkiye’de 86 noktada, dünyada 68 ülkede 181 noktada faaliyet gösteren bir sermaye platformudur. 11 bin üyemizle biz kocaman bir aileyiz. MÜSİAD, ABD’den Japonya’ya, Avusturalya’dan Çin’e, Güney Afrika’dan Hollanda’ya kadar tüm coğrafyayı kapsayan bir yapısı var. Sadece Almanya’da 11 şubemiz var. Tüm bunların yanında lobicilik yapma imkanımızda oluyor. Ülkemizi yurtdışında ticari olarak temsil ediyoruz."

#MUSİAD
#İş dünyası
#Abdurrahman Kaan
7 yıl önce