|

Yenilenebilire Kore ilgisi

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, dünyanın önde gelen teknoloji ve elektronik şirketlerine ev sahipliği yapan Güney Kore'nin Türkiye'ye enerji yatırımlarına ilgi duyduğunu söyledi. Prof. Kumbaroğlu, “Teknolojide dünyanın öncülerinden olan Asya Kaplanı Güney Kore ile enerjide dünyanın yükselen yıldızı Avrasya Kaplanı Türkiye, yenilenebilir enerji teknolojileri için birlikte çalışabilir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:02 - 10/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Güney Kore Enerji Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen Ulusal ve Doğal Kaynaklar Sempozyumu'nun onur konuğu olan Prof. Dr. Kumbaroğlu, Güney Kore'deki enerji otoritelerine Türkiye'yi ve bölgedeki enerji denklemini anlattı. Kumbaroğlu, ABD'nin kayagazı ithalinin Avrupa, Ortadoğu ve Asya'da yeni bir dönemin habercisi olacağını vurguladı.



ENERJİDE GÜVEN VE ÇEŞİTLİLİK


Dünya enerji piyasalarında ve özellikle Avrupa'da yakın dönem için enerji alanındaki en belirleyici başlıkların 'güven, çeşitlilik ve rekabet' olacağına dikkati çeken Prof. Dr. Kumbaroğlu, “Türkiye coğrafi konumu itibarı ile Avrupa'nın enerji güvenliği, çeşitliliği ve rekabeti için önemli bir fırsat sunuyor. Türkiye'nin dört bir yanındaki enerji kaynaklarının AB'ye Türkiye üzerinden gitmesi ekonomik bir gereklilik olmaktan öte; AB için enerjide güvenliği, çeşitliliği ve rekabeti getirecek stratejik bir kazanım. Ülkemizin bu dönemde Asya ülkeleri ile olan ilişkilerini geliştirmek üzere adımlar atması uzun vadeli kalıcı işbirlikleri ortaya çıkaracak çok faydalı bir gelişme" değerlendirmesi yaptı.



KAZAN-KAZAN ORTAKLIĞI


Türkiye'nin bundan 66 yıl önce 721 askerini şehit verdiği Kore Savaşındaki askeri desteği bugün Güney Kore'de halen büyük şükran ve kardeşlik duygularıyla anıldığına da dile getiren Prof. Kumbaroğlu, “Bu kardeşlik yenilenebilir enerji teknolojisinde kazan-kazan ortaklığına dönüşebilir. Bu teknoloji hem Ortadoğu hem de Avrupa'ya ihraç edilebilir" dedi.


#Güney Kore
#Asya Kaplanı
#Doğal Kaynaklar
7 yıl önce