|

Yerli C-HR kapış kapış

Toyota’nın Sakarya fabrikasında üretilen Türkiye’nin ilk crossover ve hibrit modeli C-HR’da talep patlaması yaşanıyor. Toyota C-HR için sıraya giren Avrupalılar, gelecek yıl için Türkiye’de üretilen modelden 100 bin adet sipariş verdi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 03:56 - 21/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Toyota C-HR'a tüm dünyadan gelen talepler büyük boyutlara ulaştı. Sakarya'da üretilen, Amerika ve Kanada da dahil olmak üzere 61 ülkeye ihraç edilmeye başlanan Toyota C-HR'ın satışa sunulduğu Avrupa ülkelerinde adeta 'kapış kapış' gittiği belirtildi. Avrupa ülkeleri, müşterileri için 2017 yılında 100 bin adetlik Toyota C-HR hedefliyor.



YERLİ CROSSOVER'A TÜRKİYE İMZASI


Toyota C-HR'ın iç tasarımda bir Türk mühendisin de imzası bulunuyor. 10 yıldır Toyota Avrupa'da görev alan Kıdemli Mühendis Mehmet Fatih Kale, C-HR'ın iç tasarımı için standartların dışında çalıştıklarını ve dokunsal kaliteye büyük önem verdiklerini söyledi. 34 yaşındaki başarılı mühendis Kale “Toyota C-HR'ı Avrupa için tasarladık ancak iç tasarım o kadar çok beğenildi ki ana merkez Japonya bile Ar-Ge için know how'ı benim bölümümden almak istiyor" dedi.





UZUN TESTLER YAPILDI


Toyota C-HR'ın, Türkiye'deki üretimi öncesinde mükemmel sürüş dinamiklerine ulaşmak için Avrupa'nın önemli kentleri ve ülkelerinde uzun test sürüşleri gerçekleştirildi. Şehiriçi sürüşleri için Milano, hızlı otoyol sürüşü için Almanya, virajlı yol sürüşleri için de İsviçre, Güney Fransa ve İngiltere'nin yollarına çıkan Toyota C-HR'ın, direksiyon ve süspansiyon ayarları ise ürünün Baş Mühendisi Hiroyuki Koba tarafından Nürburgring pistinde test edildi.



İÇ TASARIMI ETKİLEYİCİ


Toyota, 'Sensual Tech' adını verdiği yeni iç mekan tasarım konseptiyle teknoloji, fonksiyonellik ve görsel şöleni Toyota C-HR'da bir araya getiriyor. Sürücü ve yolcuları modern, çekici ve son derece ferah bir kabin karşılıyor. Ön konsol boyunca uzanan mavi ışık çizgisi kapı panellerinde de devam ederek tasarımda bütünlüğü sağlıyor ve sürücüyle beraberindeki yolcuyu çevreleyen bir bütünlük sunuyor.



VERİMLİLİKTE YENİ BOYUT


Toyota C-HR'ın 1,2 litrelik turbo benzinli motoru yüksek yakıt verimliliği sunarken, hibrit versiyonu ise yakıt verimliliğine yeni bir boyut kazandırıyor ve son derece sessiz ve sarsıntısız bir sürüşün önünü açıyor. 1,2 litrelik turbo benzinli motor 116 HP güç ve 185 Nm tork üretiyor. 100 km'de ortalama 5,9 litre yakıt tüketiyor.


  1. Başlangıç fiyatı 83 bin 850 lira
  2. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt, C-HR'la birlikte Türkiye satışlarının yüzde 72'sinin yerli üretim olacağına da dikkat çekti. Bozkurt, Toyota C-HR için 2016 yılı sonunda 2 bin 650 adetlik kısıtlı sayıda bir satış planları olduğunu da kaydetti. Toyota'nın gelecek yılki planı ise 10 bin adet satış gerçekleştirmek. Yeni modelin fiyatı ise 1,2 litrelik turbo benzinli motor versiyonu 83 bin 850 liradan, 1,8 litre VVT-i yeni hibrit motora sahip versiyonu ise 98 bin liradan başlıyor. C-HR modeli, düzenlenen törenle Antalya'daki ilk sahibine teslim edildi. İlk aracı ise Toyota Plaza Bakırcılar sattı.




#Toyota
#C-HR
#Hibrit
7 yıl önce