|

Yerli denetimciler KOBİ statüsü istiyor

Yabancı denetim firmalarıyla rekabette zorlanan yerli denetim şirketleri KOBİ statüsüne geçmek istiyor. ACC Bağımsız Denetim Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Doğan Alperen, “Böyle olursa birtakım desteklerden yararlanabiliriz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2017 Cuma
Güncelleme: 01:58 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Yerli denetimciler KOBİ statüsü istiyor
​Yerli denetimciler KOBİ statüsü istiyor

Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı denetim şirketleriyle rekabette zorlanan serbest muhasebe ve mali müşavirler ile denetim şirketleri, KOBİ statüsüne geçmek istiyor. KOBİ statüsüne alınmanın denetim şirketlerine birtakım teşviklerden yararlanma imkanı tanıyacağını dile getiren ACC Bağımsız Denetim Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Doğan Alperen, böylelikle sektörün istihdama katkısının da artacağını söyledi.

İŞ HACMİ AZ

Yerli denetim şirketlerinin kamu kurum ve kuruluşları ile bankalardan iş almakta zorlandıklarına da dikkati çeken Alperen, “Kamu kuruluşları denetimlerde uluslararası yeterlilik istiyor. Oysa bizim hizmet kalitemiz uluslararası firmalardan farklı değil. Daha iyi hizmet kalitesine bile sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Ama kriterler arasında bu tür bir madde olunca kamudan iş alma imkanımız azalıyor. Bu ve bunun gibi kriterlerin yumuşatılması iş hacmine olumlu katkı sağlar” dedi. Şirket ortaklarından Nizamettin Kutlu ise “Bugün 50 kişilik kadromuzla kendi yerimizde 20’nci yılımızı kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

ACC YENİ BİNASINDA

ACC Bağımsız Denetim Şirketi kuruluşunun 20’nci yılını 800 metrekarelik yeni binasında kutladı. Şirket ortakları Ahmet Doğan Alperen, Nizamettin Kutlu ve İsmail Yıldız’ın hazır bulunduğu açılışa çok sayıda davetli katıldı. Açılış kurdelesini davetliler ile birlikte Albayrak Grubu CEO’su Doç. Dr. Ömer Bolat kesti. Şirket ortaklarıyla 20 yıllık arkadaşlıkları olduğuna değinen Bolat, “Şirketlerin kurulup devamlılığını sürdürmesi ve büyümesi bizleri mutlu ediyor. Açılışın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

#Denetimciler
#KOBİ
7 yıl önce