|

Yerli ırkı üretecek yatırımcı arayışı

MÜSİAD’ın Gaziantep’te düzenlediği istişare toplantısında Türkiye’nin yerli ırk hayvan varlığını arttırılması istendi. Yerli ırk üretecek yatırımların önemine dikkat çeken MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Türkiye’nin bu sektörde oyun kurucu olabilme potansiyeline dikkat çekti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/11/2017 Pazar
Güncelleme: 00:05 - 12/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
İstişare toplantısına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve iş adamları MÜSİAD Gaziantep Şubesinin açılışını da yaptı.
İstişare toplantısına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve iş adamları MÜSİAD Gaziantep Şubesinin açılışını da yaptı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu, MÜSİAD Gaziantep Şubesi ev sahipliğinde “Hayvancılıkta Kalkınma” ana başlıklı Türkiye İstişare Toplantısı dün Gaziantep’te gerçekleştirildi. Programa Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da katıldı. MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, şube başkanları ve bakanlık üst düzey bürokratlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen programda hayvancılık sektöründe yerli ırk üretecek yatırımcılar arandı.

KÜÇÜKBAŞ VARLIĞINI ARTTIRMAMIZ ŞART

Hayvancılıkta yerlileşmenin önemine vurgu yapan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Dünyada hayvancılık sektöründe önemli üreticilerden olmayı hedeflerken, ithalatı sonlandırmak istiyoruz” dedi. 2016 sonu itibariyle Türkiye’de 14.3 milyon büyükbaş, 44 milyon ise küçükbaş hayvan olduğuna dikkat çeken Kaan, “Bu sayıyı mümkün olduğunca yukarı taşımalıyız. Giderek daha az yetiştirilmesi tercih edilen küçükbaş hayvan varlığını artırmamız gerekiyor” diye konuştu.

OYUN KURUCU OLMALIYIZ

Tarım ve hayvancılıkta dünyada ciddi rekabet olduğunu belirten Abdurrahman Kaan, şunları söyledi: Bizim oyun kurucu olmamız gerekiyor. Yeni dönemde yol haritası çıkarırken teknolojiyi temele oturtmalıyız. Hayvancılık sektörünün teknoloji ile hareket etmesi gerekiyor. Geleneklerden faydalanan bir alan olsa da çağdaş yöntemlerden faydalanmalıyız. Hayvancılıkta ithalatı sonlandırmalıyız. İhraç eder konuma gelmeliyiz. Hayvan sayıları yukarı taşınmalı. Son 15 yılda 13 milyon nüfus arttı. Her yıl nüfus 1 milyon civarında artıyor.”

  • 3-4 yılda ithalat bitecek
  • Kırmızı et tüketiminin her geçen gün arttığını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, gelecek 3-4 yılda ithalatı tamamen durdurmayı hedeflediklerini söyledi. Daniş, “Eskiden küçükbaş tüketirken şu anda tüketimin yüzde 90’ını büyükbaş oluşturuyor. Hanımlar küçükbaş eti tüketmek istemediğini söylüyor. Gelecek 3-4 yılda ithalatı durdurmak için çalışmalarda son noktaya geldik" dedi.
#MÜSİAD
#Gaziantep
#Abdurrahman Kaan
6 yıl önce