|

Yerli otomobil 4 tekerli bilgisayar olacak

Bilim, Sanayi ve Teknolji Bakanı Fikri Işık, merakla beklenen yerli otomobilin yüksek teknoloji içeren bir ürün olacağını açıkladı. Bakan Işık, “Üreteceğimiz araç dört tekerlekli yürüyen bilgisayar olacak. 2 liralık şarj ile 100 km yol yapabilecek” dedi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 6/05/2016 Cuma
Güncelleme: 21:17 - 5/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından Ekonomi Bakanlığının desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin koordinatörlüğünde TÜBİTAK MAM TÜSSİDE'nin Gebze Yerleşkesi'nde düzenlenen 5. Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması etkinliği düzenlendi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, programın açılışında yaptığı konuşmada, bugünün otomotiv sektörü ve yerli otomobil projesi için bir dönüm noktası olacağına inandığını belirterek, Türk Otomobili Geliştirme Projesi'nde, çok önemli bir mesafe aldıklarını söyledi.



ARABAMIZI DÜNYAYA SATACAĞIZ


Bakan Işık, Türkiye'nin en başarılı olduğu sektörlerin başında otomotivin geldiğini söyleyerek, "Biz öyle bir otomobil yapacağız ki dünyanın her yerinde satılabilecek, talep edilecek. Bu projenin çıktılarından biri olarak, Türk markası altında otomobiller üreteceğiz” diye konuştu.



YERLİ OTO DÖRT TEKERLEKLİ YÜRÜYEN BİLGİSAYAR OLACAK


Türk otomobilini, bu tür teknolojik donanımlarla zenginleştirmeye büyük önem verdiklerini dile getiren Işık, “Piyasaya çıktığında, herhangi bir araç olarak çıkmayacak. Dünyaya, birçok yeni teknolojiyi sunan, farklı, yeni bir araç olacak. İddialı bir cümle kullanıyorum, üreteceğimiz araç dört tekerlekli yürüyen bilgisayar olacak.” değerlendirmesinde bulundu. Konuşmasının ardından protokol üyeleriyle birlikte 5. Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması'nda dereceye girenlere ödüllerini veren Işık, daha sonra dereceye giren projelerin yer aldığı sergiyi gezdi.



2 liralık şarjla 100 kilometre


2030'lu yıllarda bir aracın maliyetinin yarısını otomotiv elektroniği ve yazılımın oluşturacağını anlatan Fikri Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “TÜBİTAK'ta geliştirdiğimiz batarya teknolojilerini, Türk otomobilinde kullanacağız. Bu araç, 2 liralık şarj maliyetiyle, büyük şehir trafiğinde 100 kilometre yol yapabilecek. Şehirler arası yolculuklarda ise arabadaki küçük jeneratör devreye girerek bataryayı şarj edecek.”



#Fikri Işık
#Yerli otomobil
8 yıl önce