|

Yerli otomobil için iller Facebook'tan seferber oldu

Geçtiğimiz hafta yerli otomobil için Anadolu Grubu, Zorlu Holding, BMC, Turkcell ve Kıraça Holding Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde imzaları attı. Bu adımdan sonra Türkiye'deki pek çok il "Yerli otomobil burada üretilsin" diye seferberlik başlattı.

Yeni Şafak ve
10:48 - 10/11/2017 Cuma
Güncelleme: 11:30 - 10/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
Yerli otomobil için bütün iller seferber oldu.
Yerli otomobil için bütün iller seferber oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta yerli otomobil üretimiyle ilgili Anadolu Grubu, Zorlu Holding, BMC, Turkcell ve Kıraça Holding'e imzaları attırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesten bu konuda yardıma ihtiyaç olduğunu da dile getirdi.

Cumhurbaşkanı'nın çağrısına kulak veren 81 ilden "Yerli otomobil seferberliği" başlatıldı.

Kütahya'dan esnaf Kenan Uzman yerli otomobil Kütahya’da üretilmesi için sosyal medyada imza kampanyası başlattı. Facebook'ta 75 bin üyeye kavuşan "Yerli otomobil Kütahya'da üretilsin" sayfası adına konuşan Uzman, "Herkes bu işin Kütahya’ya gelmesini istiyor. Grubumuz tam 2 yıldır, Türkiye’nin mega projelerinden birisi olan yerli otomobil üretiminin Kütahya’da yapılması için çaba gösteriyor. Bu grubu kurmaktaki amacım Kütahya için altın değerinde olan, Kütahya’nın kaderini değiştirecek güncel ve bir daha ele geçirilemeyecek bir fırsat olan yerli otomobilin, Kütahya’da üretilmesi halinde, Kütahya’nın kalkınacağını gördüğüm ve gerçekleşmesi halinde en az 10 bin kişinin istihdam edileceğini düşündüğüm için kurdum" dedi.

SAKARYA DA YERLİ OTOMOBİLİ İSTİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobili üretecek firmaları açıkladı. Yerli otomobilin üretileceği yerler konusunda ilk öneri Sakarya'dan gelmişti. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul yerli Otomobil'in üretimi için önemli bir gelişme olduğunu belirterek, "Sakarya'mız milli üretim ve savunma sanayi üretimlerine ev sahibi olan, ihracatını özellikle otomotiv sektöründe ciddi biçimde artıran bir şehirdir. Sakarya Türkiye'nin otomobiline her anlamda hazır bir şehirdir. Sakarya lojistik başta olmak üzere otomotiv sektöründeki avantajları, nitelikli istihdamı ve sıfır hatalı kaliteli üretimi yerli otomobil üretimindeki iddiamızı göstermektedir. Sn. Cumhurbaşkanımızın iradeleri ve Ortak Girişim Grubunun başarısı ile yerli otonun, en doğru adres Sakarya'mızda üretileceğine inanıyorum" demişti. Bunun üzerine Sakaryalılar da Facebook sayfası kurdu. Sakarya'nın Facebook grubunun sloganı ise "Yaparsa en iyi Sakarya yapar" oldu.


GAZİANTEP "YERLİ OTOMOBİL İÇİN BEN DE VARIM" DEDİ

Gaziantep esnafı ise, yerli otomobil için bir Facebook sayfası kurarak, "Bu grup marka şehrimiz Gaziantep'imizin yerli otomobil üretiminde en iyi imkanlara sahip olduğu, üretim için en uygun yerin şehrimiz olduğunu gösterebilmek ve bu konuda yetkili mercilere ses duyurabilmek amacıyla kurulmuştur" açıklamasını yaptı.

YERLİ OTOMOBİLE KOCAELİ DESTEĞİ

Kütahya, Sakarya ve Gaziantep ile birlikte seferberliğe Kocaeli de katıldı. Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yerli otomobilin Kocaeli’de üretilmesine talip olduklarını belirterek “Kocaeli yerli otomobil üretimiyle ilgili her türlü teknik altyapıya sahip. Proje için her türlü katkıyı vermeye hazırız.” dedi. Bunun üzerine Kocaeli esnafından da bir Facebook sayfası oluşturuldu.

ELAZIĞ'DAN YERLİ OTOMOBİL TEKLİFİ: AYDA 40 BİN ÜRETİM YAPARIZ

Elazığ’da bir motor fabrikası Türkiye’nin yerli otomobilinin motorlarını da yapmak istiyor. Sezgin Motor Makinenin Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Sezgin, şu anda günlük 500 adet motor üretimi yapabilme kapasitelerinin bulunduğunu, tam kapasite ile çalıştıkları zaman günlük bu rakamı bin 400 adete çıkarabileceklerini ve ayda 40 bin adet üretim yapabileceklerini söyledi.

BURSA: YERLİ OTOMOBİL İÇİN YARDIMA HAZIRIZ

Yerli otomobil fabrikasının Bursa’ya kurulması için Yenişehir’den çağrı var. Bursa’nın Yenişehir ilçesinde otomotiv test merkezinin yapılacağı bölgeye yerli otomobil fabrikasının da kurulması isteniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, “Yerli otomobil cumhurbaşkanımızın çok istediği bir projeydi. Bu önemli proje için otomotiv test merkezinin yapılacağı bölgede uygun yerlerimiz var. Buradan yatırımcılara sesleniyorum. Bu bölgede çok uygun yerlerimiz var. Kendilerine her türlü konuda yardımcı olmaya hazırız” diye konuştu.


#Yerli otomobil
#Kütahya
#Sivas
#Bursa
#Elazığ
#Gaziantep
#Sakarya
#Kocaeli
#Üretim
#BMC
#Kıraça Holding
#Anadolu Grubu
#Zorlu Holding
#Turkcell
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce