|

'Yerli otomobilde hızlı bir görüşme trafiği olacak'

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yerli otomobile ilişkin "Bir yüklenici adayına ihtiyaç var hani babayiğit diyorlar ya. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu üzerinde çalışıyor biz de çalışıyoruz. Bayramdan sonra hızlı bir görüşme trafiği olacak" dedi.

Yeni Şafak
14:25 - 23/06/2017 Cuma
Güncelleme: 15:36 - 23/06/2017 Cuma
Diğer
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü soruları yanıtladı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü soruları yanıtladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Üretim reformu paketi sanayinin ihtiyaçlarından doğdu. OSB yönetimlerine üst limit getirdik.

Hafta tatili kalkar mı hiç? Böyle bir şey olamaz. Sanayici hafta sonu çalışmaya devam edebilecek.

Sanayicilerin yatırım yapabilecekleri alanlar lazım. Beş büyük endüstri bölgesi kurmak istiyoruz. Mühendislik öğrencileri iş yeri eğitimi alacak.

Üretim paketinin her kola yararı olacak. Yazılımcıları sanayici kapsamına aldık. Sanayicilerin elde ettiği tüm haklardan onlar da faydalanabilecekler. 2017 yılında taşınması gereken yaklaşık 10 sanayi sitesi tespit ettik. Hatta Sivas'ta taşınmak isteyen 2 sanayi sitesi var. Bunlara taşınma için kredi vereceğiz.

(Zeytinlik düzenlemesi)
Sivil toplum kuruluşlarıyla görüştük. Zaten şu anda çekiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla bir çalışma yapılacak. İnsanların çok okumadıkları kanaatindeyim. Mevcut kanunun bir eksikliği var bunun giderilmesi gerekiyor.
(Yerli otomobilde son durum)
Bir yüklenici adayına ihtiyaç var hani babayiğit diyorlar ya. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu üzerinde çalışıyor biz de çalışıyoruz. Bayramdan sonra hızlı bir görüşme trafiği olacak.
(Ekonomideki hedefler)
Aslında geçen sene aldığımız ekonomik tedbirler var. Ben bunlar etkisiyle ikinci çeyreğin de yüzde 5'in kesin üzerinde olacağını tahmin ediyorum.
#Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı
#Faruk Özlü
#Yerli otomobil
#Ekonomi
#Zeytinlik
7 yıl önce