|

Yerli otomobile sipariş yağıyor

Anadolu, BMC, Kıraça, Turkcell ve Zorlu tarafından yapılacak olan yerli otomobile talep yağıyor. 2021 yılında yola çıkması planlanan ilk yerli otomobil için şimdiden siparişler veriliyor. İşte sipariş için talep yağdıranlar.

Yeni Şafak
08:07 - 4/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 12:49 - 4/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Yerli otomobile talip olanlar "Türkiye'ye güveniyoruz" diyor.
Yerli otomobile talip olanlar "Türkiye'ye güveniyoruz" diyor.

Zorlu Holding, Anadolu Grubu, BMC, Turkcell ve Kıraça Holding'in birlikte yapacağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "2019'da ilk prototipi hazır olacak, 2021'de yollarda olacak" dediği yerli otomobile şimdiden sipariş yağıyor.

  • Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, ilk üretilecek yerli otomobillerin 5 bin adedine talip olduklarını söyleyerek, "Biz 5 bin dedik ama üyelerimizden gelecek talepler doğrultusunda bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz. Bu süreci büyük bir dikkat ve heyecanla takip ediyoruz. 2021 yılının bir milat olacaktır ve bu anlamlı güne üyelerimizle birlikte en çok katkısı olan kurumlardan biri de biz olmak istiyoruz. Ne mutlu ki bugünleri de görebildik" dedi.

"YERLİ OTOMOBİLDEN 200 TANE İSTİYORUZ"

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol,
"
Yerli otomobil
imiz üretim hattından indikten sonra
ilk 200 adedine
dernek üyelerimizle birlikte
talibiz
." ifadesini kullandı.

GİAD Başkanı İzol, şunları kaydetti:

"YERLİ OTOMOBİL İÇİN EN CAZİP YER KÜTAHYA"

Kütahya'nın Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, Kütahya'nın yerli otomobil için en cazip noktada olduğunu söyledi. Kütahya'da yapılacak olan yaklaşık 10 milyon metrekare alana kadar çıkabilme potansiyeline sahip Zafer Organize Sanayi Bölgesi'nin talip olduğunu bir kez daha dile getirildi.


"YERLİ OTOMOBİLDEN 100 TANE İSTİYORUZ"

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın,
milli ve yerli otomobil
in üretileceği tesisin Sivas’ta kurulması için cazip bir teklifte bulundu. Aydın tesisin kurulacağı arazi ve alt yapıyı çalışmalarını karşılıksız üstleneceklerini diye getirip aynı zamanda üretilecek
ilk 100 otomobile de talip
olduklarını duyurdu.
#Yerli otomobil
#Milli otomobil
#Sipariş
#Recep Tayyip Erdoğan
#Anadolu Grubu
#Zorlu Holding
#Kıraça Holding
#BMC
#Turkcell
6 yıl önce