|

Yerli otomobile TÜDER'den destek

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, yerli otomobilin ucuz maliyet ve yerli kaynaklardan üretilmesini arzu ettiklerini belirterek, "Hem ithalat açısından dışa bağımlılık azalacak hem de vatandaş ucuz otomobil alabilecek." dedi.

Yeni Şafak
13:09 - 5/11/2017 Pazar
Güncelleme: 12:14 - 6/11/2017 Pazartesi
AA
Türkiye'nin kendi markasını oluşturmasının önemine değinen Küçük, yerli otomobili dünyada söz sahibi olunması açısından çok olumlu bulduklarını aktardı.
Türkiye'nin kendi markasını oluşturmasının önemine değinen Küçük, yerli otomobili dünyada söz sahibi olunması açısından çok olumlu bulduklarını aktardı.
Küçük, ülkede
yerli, milli otomobil
üretilecek olmasının tüm tüketicileri memnun ettiğini söyledi.
  • Türkiye'de trafikte her geçen gün yeni araç sayısının arttığını vurgulayan Küçük,
    "Hızla artan bir araç sayımız var. Bu özellikle döviz açısından, ithalat açısından, dış ticaret açısından ve cari açık açısından ülke ekonomisine olumsuz etkileri oluşturuyor. Yerli otomobil sayesinde bu olumsuz etkiler azalacak ve araç ithalatı düşecektir."
    ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin kendi markasını oluşturmasının önemine değinen Küçük,
yerli otomobil
i dünyada söz sahibi olunması açısından çok olumlu bulduklarını aktardı.
Küçük, diğer açıdan bakıldığında ise üretimin Türkiye'de yapılacak olması, yeni yatırım, yeni istihdam demek olduğunu belirterek,
"Bu açıdan da ekonomimize yüzde yüz katkısı olacaktır. Tüm bu katkılar tüketicimizin lehine gelişmelerdir. Kazanç artması, ülke ekonomisinin daha da feraha ulaşması tüketicimizin önünü daha da rahat görmesini sağlayacaktır."
değerlendirmesinde bulundu.

Yerli otomobil konusunda gelinen noktayı "mutluluk verici" olarak tanımlayan Küçük, şunları kaydetti:

#Düzce
#Levent Küçük
#TÜDER
#Yerli otomobil
#Milli otomobil
6 yıl önce