|

Yerli otomobili TOBB üstlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘hasretim’ dediği yerli otomobil konusunda TOBB'dan söz aldı. Erdoğan, “Türkiye’nin yüzde 100 yerli otomobilini TOBB camiası içerisinden çıkaralım” teklifinde bulundu. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Siz istedikten sonra bu iş dünyası bunu rahatlıkla yapar” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:05 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘hasretim’ dediği yerli otomobil konusunda TOBB'dan söz aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘hasretim’ dediği yerli otomobil konusunda TOBB'dan söz aldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 73’üncü Genel Kurulu’na yerli otomobil damgasını vurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın , ‘hasretim’ diye dile getirdiği “Türkiye’nin ilk yüzde 100 yerli olan otomobilini TOBB camiası içerisinden çıkaralım” teklifi birlik tarafından kabul gördü.

SORUNLARI DİNLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kendisinden önce yaptığı konuşmasındaki yüksek kredi faiz oranları, mevzuat sıkıntıları konularında da TOBB üyelerinin sorunlarını dinledi. Bu sorunların varlığına dikkat çeken Erdoğan, TOBB üyelerinin üreten ihracat yapan ve çaba gösteren bir yapısı olduğunu belirterek, mevzuat ve bürokratik oligarşinin de sıkıntısını çeken bir camia olduğuna dikkat çekti.

KOBİ’lerin kredi imkanları için teşvik ihtiyacı varsa birlikte mücadele edilmesini isteyen Erdoğan, “Yüksek kredi faizleri konusunda her yerde şikayet var mı var. Gündemimizde olmaya da devam edecek. Çünkü faizi ben ülkede sömürü aracı olarak görüyorum. Kar amaçlı bir faiz mantığı yok. Kredi faizi uygun şartlarda vereyim, ülkem de ben de kazanayım anlayışı yok. Karınca duası yazısı sözleşmeler var. Girişimci zora düştüğünde gidip imzalıyor. Okuyamıyor. Sonra geri çağırma durumunda elinde ne varsa yoksa veriyor. Allahın izni ile bu konuyu da çözeceğiz” diye konuştu.

“HASRETİM YERLİ OTO”

Konuşmasında “sizlere bir teklifim olacak. Bu benim hasretim” sözleri ile devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin ilk yüzde 100 yerli olan otomobilini TOBB camiası içerisinden çıkaralım” teklifini dile getirdi. 15 yıldır yerli otomobilin üretiminin yapılmasını istediğini ifade eden Erdoğan, “Burada küçük parçaların montajını yapıyoruz. Made in Turkey’i TOBB çıkarsın” diye seslendi.


SÖZÜ ALDIK HAYIRLI OLSUN

Erdoğan’ın salona yönelik bu teklifi anında TOBB tarafından kabul gördü. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, oturduğu yerden ayağa kalkarak, “Bunu siz istedikten sonra bu iş dünyası bunu rahatlıkla yapar” sözleri ile talebi TOBB üyeleri adına kabul ettiğini açıkladı. Bu sözler üzerine Erdoğan, “Bunu yapacak olanlara desteğimiz olacak. Artık burada bu sözü aldık. Hayırlı olsun” dedi.

6 AYLIK YOL HARİTASI TALİMATI

TOBB camiasının ekonomi ve demokrasi anlayışını birlikte kabul eden bir yapı olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2053 ve 2071 vizyonlarının bundan sonraki nesillere emanet edilecek şekilde çalıştıklarını kaydetti. Yılsonuna kadar bütün bakanlardan gelecek yılın 6 aylık dönemine ilişkin yol haritası hazırlamalarını istediğini kaydeden Erdoğan, “Bununla 2019 hazırlıklarını yürüteceğiz. 2023 Türkiye’nin dönüm noktası olacak. Sıçramanın ispat edildiği yıl olacak” dedi.

İSTİHDAMDA SON RAKAMI PAYLAŞTI

Türkiye’nin 2035 yılında 90 milyonluk bir nüfusa sahip bir ülke olarak dünyanın 20 ülkesi arasında olacağını, ekonomide de ilk 10 ülke arasına gireceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB üyelerinin istihdam konusunda verdiği sözün de yerine getirildiğini belirterek, 1 milyon 170 bin kişiye ulaşıldığını dile getirdi. Bu kapsamda önümüzdeki dönem Türkiye’nin net ticaret ve net cari fazla veren ülke haline gelmeden hedeflerine ulaşamayacağını söyledi.

BİRİKMİŞ ALACAKLARI İSTEDİ

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının kamudan alacaklarına dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, “Özel sektör olarak Maliye’den yüz milyarlarca alacağımız var. Malımızı vadeli satıyoruz ama parasını almadığımız malın KDV’sini peşinen ödüyoruz. Biriken ve alamadığımız KDV yüzünden kredi kullanmaya mecbur kalıp, banka kapılarında bekliyoruz. Sağolsun, Maliye Bakanı’mız bu konuda kapsamlı bir çalışma başlattı. Bunun sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi. Hisarcıklıoğlu, yüksek faizden de dert yandı.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Yerli otomobil
#TOBB
7 yıl önce