|

Yerli telefona 8 başvuru

Türkiye’nin teknoloji ve AR-GE yatırımları hız kesmeden devam ediyor. TÜBİTAK’ın yerli akıllı cep telefonu çağrısına 8 başvuru kabul edildi. Bunlardan 3 tanesinin donanım, diğerlerinin yazılım için olduğunu açıklayan Bakan Fikri Işık, "Yerli üretimi kamu alımlarıyla, desteklerle, teşviklerle sürekli artırmanın gayreti içindeyiz” diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 5/08/2015 الأربعاء
Güncelleme: 21:17 - 4/08/2015 الثلاثاء
Yeni Şafak

Türkiye'nin katma değeri yüksek teknoloji ürünlerinin üretimine yönelik teşvik ve AR-GE faaliyetleri devam ediyor. Son olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK'ın yerli akıllı telefon çağrısına ilişkin 8 başvurunun kabul edildiğini, bunlardan 3'ünün donanım, diğerlerinin yazılımla ilgili olduğunu açıkladı.



İÇ PAZARDA YERLİ ÜRÜN KULLANMALIYIZ


Türkiye'nin kendi akıllı telefonlarını daha fazla üreten bir ülke olacağını, katma değeri yüksek ürünlerin ortaya çıkmasıyla ülkenin kazanması sağlanacağını belirten Işık şunları söyledi: “Burada Türkiye'nin biraz daha milliyetçi olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer Türkiye yerli telefonu üretiyorsa yerli telefonun kullanılmasında daha arzulu olmalıyız. Bunu eğer yaparsak Türkiye'nin iç pazarından güç alan firmalarımız tüm dünyaya iyi mallar satar, yarışta çok daha güçlü olur. Uluslararası yükümlülüklerimize halel getirmeden yerli üretimi kamu alımlarıyla, desteklerle, teşviklerle sürekli artırmanın gayreti içindeyiz. Halkımızdan da bu noktada daha fazla hassasiyet bekliyoruz. Türkiye teknoloji üreten bir ülke olarak yoluna devam edecekse kendi ürettiği teknolojiyi mutlaka kullanması gerekiyor."



TEKNOLOJİ
GÖKDEN ZEMBİLLE İNMEZ


Manisa'daki programları kapsamında Vestel'in üretim tesislerini gezen Bakan Işık, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet


Nazif Zorlu'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.



Bakan Işık, gazetecilerin TÜBİTAK'ın yerli akıllı telefon çağrısına 8 başvurunun da kabul edildiğini açıklayan Bakan Işık, şöyle devam etti: "Bunlardan 3 tanesi donanım, diğerleri yazılımla ilgili. Oradaki çağrı olumlu, güzel cereyan ediyor. Bu çağrılar sonucunda Türkiye kendi akıllı telefonlarını daha fazla üreten bir ülke olacak, akıllı telefona uygulama bazında da son derece ciddi katkılar sağlayan, katma değeri yüksek ürünlerin ortaya çıkması ve bundan dolayı da ülkenin kazanması sağlanacak. Halkımızdan da bu noktada daha fazla hassasiyet bekliyoruz."



Manisa'nın akıllı mobili


Manisa'da Vestel'in üretim tesislerini gezen Bakan Fikri Işık, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Işık, tesiste üretilen akıllı cep telefonunu inceledi.


#teknoloji ürünler
#yerli telefon
#teknoloji
٪d سنوات قبل