|

Yolsuzluk büyük sorun

Üzeyir Garih için iki dakikalık saygı duruşuyla başlayan Enerji Konferansı'nda konuşan İshak Alaton, yolsuzluğun ortadan kaldırılmasını istedi.

Yeni Şafak
00:00 - 27/09/2001 Perşembe
Güncelleme: 21:57 - 4/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

Alarko Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, Türkiye'de bir yolsuzluk problemi olduğunu belirterek, ''buna rağmen yatırımlara devam etmemiz lazım'' dedi.



4. Yıllık Türkiye Gaz ve Enerji Konferansı'nın ikinci gününde "Ekonomik Ortamın Analizi ve Türk Enerji Sektörüne Uluslararası Yabancı Yatırımlar Yönünden Bakış" konulu oturum, uğradığı saldırı sonucu öldürülen işadamı Üzeyir Garih için iki dakikalık saygı duruşuyla başladı. İshak Alaton konuşmasına, "Arka arkaya gelen olaylardan sonra bayrak dalgalanmaya devam etmeli. Çaresizliğe kapılmayalım" diyerek başladı.



Türkiye'deki enerji yatırımlarının yatırımcılar için her zaman çekici olduğunu anlatan Alaton, şunları söyledi: "Bürokratlarımız işi ağırdan alıyorlar, talep düşmüş olabilir ama çok yakın zamanda Türkiye'de elektrik kesintileri başlayacak. Bu nedenle Türkiye'nin çok acil yatırıma ihtiyacı var.''



"Türkiye'de bir yolsuzluk problemi var. Buna rağmen yatırıma devam etmemiz lazım'' diyen Alaton, yolsuzluğun ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. Alaton, kamu ve özel kesimi yabancı yatırımlara daha açık davranmaya davet etti.



Alaton, Türk yatırımcıların çeşitli nedenlerle Bulgaristan, Romanya gibi ülkelere yatırımlar yaptıklarını, dile getirerek, "Bu Ankara'da çok önemli bir tehlike olarak algılanmalıdır. Biz Türkiye'ye yatırım yapacağız" dedi.



Yatırımcıya rüşvet veremezsiniz


Oturumun soru cevap bölümünde söz alan Shel Gas & Power Türkiye Başkanı Sybe Visser de, yolsuzluğu hiçbir şekilde kabul etmediklerini vurgulayarak, "Biz Türkiye'de yatırım yapmak istiyoruz ve yapıyoruz. Ancak Türkiye'nin yatırımcıları çekmesi için bu yolsuzluk sorununu halletmesi lazım. Çünkü yatırımcılara rüşvet veremezsiniz" diye konuştu.


#Alarko Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton
#Enerji Konferansı
#Yolsuzluk
23 yıl önce