|

Yurtiçindeki taşınmazlar pakette olacak

Bundan önceki varlık barışı düzenlemelerinden ayrı olarak ilk kez 'taşınmazlarla barışılmadığı' dile getirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2016 четверг
Güncelleme: 21:29 - 27/07/2016 среда
Yeni Şafak

Taşınmazların düzenleme içerisinde yer almadığına işaret edilirken, özellikle yurt içinde gerçekte şirketlere ait olan ancak şahsi veya ticari çeşitli nedenlerle ortaklar veya 3'üncü şahıslar adına kayıtlı bulunan çok sayıda taşınmaz bulunduğu belirtiliyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal ise Yeni Şafak'a yurtdışı taşınmazları özellikle düzenleme içerisine almadıklarını, yurtiçi taşınmazların ise düzenlemeye önerge ile ekleneceğini söyledi. Maliye Bakanı Naci Ağbal ise yurtdışındaki taşınmazlarla ilgili düzenlemeye özellikle yer vermediklerini söyledi.



AĞBAL: ÖZELLİKLE YURTDIŞINI İSTEMEDİK


Bakan Ağbal, kanun teklifi hazırlandığında yurtiçindeki taşınmazlarla ilgili de bir kararlarının olmadığına vurgu yaparak, “Şimdi Plan Bütçe Komisyonu'nda Kanun Teklifi görüşülürken, yurtiçindeki taşınmazların da işletme kayıtlarına girecek şekilde kayda alınmasını bir önergeyle getireceğiz” değerlendirmesi yaptı.



6 milyon kişiye müjde


TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Kanun Teklifi ile gelir testi yaptırmamış toplam 5 milyon 950 bin kişiye ceza ve faizleri silinerek 12 ay taksitli ödeme imkanı getirildi. Düzenleme ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilisinin verdiği bilgilere göre, 67 milyar lira SSK'nın alacağı bulunuyor. Ayrıca da 17,6 milyar lira gecikme cezası ile toplam 85.3 milyar liraya ulaşıyor.





#Naci Ağbal
#Yurtdışındaki taşınmazlar
8 лет назад