|

Yüz binlerce kişiye iş

İstanbul Grand Airport (İGA) Havalimanları Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu​​, Üçüncü Havalimanı ile ilgili çok önemli bilgiler verdi. Akçayoğlu, Gayrettepe Metro Hattı'nın bitmesi gerektiğini ifade ederek, "Burası bizim için önemli. Çünkü yeni havalimanından 25 dakikada Mecidiyeköy'de olabileceksiniz" dedi. Akçayoğlu, havalimanının yüz binlerce kişiye iş imkanı sağlayacağını da dile getirdi. ​

Yeni Şafak
10:40 - 24/05/2016 Salı
Güncelleme: 10:48 - 24/05/2016 Salı
AA

Akçayoğlu, Yeni Havalimanının toplu ulaşım bağlantılarının çok önemli olduğunu belirterek, Gayrettepe-Üçüncü Havalimanı Metro Hattının ihalesinin kısa süre içerisinde yapılmasını beklediklerini bildirdi.



Havalimanına hızlı trenle de ulaşım olacağını, Halkalı yönüne gidecek bir metro hattının daha yapılacağını dile getiren Akçayoğlu, "Ancak en çok istediğimiz Gayrettepe Metro Hattının bir an önce bitmesi. Burası bizim için çok önemli. Havalimanından 25 dakikada Mecidiyeköy'de olabileceksiniz." dedi.



Akçayoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsünün havalimanına ulaşımı kolaylaştıracağından bahsetti.





100 BİNLERCE KİŞİYE İŞ

Havalimanına yapılacak sosyal donatı alanlarına da değinen Akçayoğlu, 370 odalı otel yapılacağı bilgisini verdi.



Akçayoğlu, günde 1500 iniş kalkışın gerçekleşeceği, toplamda 200 milyon yolcuya hizmet verebilecek, dünya çağında 350 uçuş destinasyonuna sahip havalimanının 100 binlerce kişiye iş imkanı sağlayacağına vurgu yaptı.



Terminalin ilk etabındaki ana terminal binasının inşaat alanının 1 milyon 300 bin metrekare olduğunu ifade eden Akçayoğlu, günlük toprak hareketinin 1 milyon 400 bin metreküpe denk geldiğini bildirdi.



Akçayoğlu, terminal binasında 1 milyon metreküp yapısal beton kullanılacağını dile getirerek, Faz 1'de 3,5 milyon metrekare büyüklüğünde kapalı inşaat alanı bulunduğunu, 350 asansörün kullanılacağını, 6 bin kilometre uzunluğunda elektrik kablolama yapılacağını söyledi.



30 BİN ÇALIŞAN OLACAK

Şu anda sahada 2 bin 962 iş makinesi bulunduğunu ve bunların 2 bin 200'ünün yük kamyonu olduğunu ifade eden Akçayoğlu, "Personel sayımız 15 bin 153. Bin 506 kadarı beyaz yakalı yani mühendis, mimar ve idareci. Pik dönemde 30 binlere ulaşacağız." bilgilerini verdi.



Akçayoğlu, ilk etap için 700 bin metrekarelik otopark yaptıklarını kaydederek, 18 bin araç kapasiteli olacak otoparkın 25 bine çıkartılabileceğini anlattı.



#İstanbul Grand Airport
#Yusuf Akçayoğlu
#İş
#Üçüncü Havalimanı
8 yıl önce