|

Z Raporu'nun ekim sayısı bayilerde: Sanayici kapasite artırmak istiyor

Z Raporu, ‘Küresel ticaretin güvenli rotası’ başlığıyla sanayicinin nabzını tuttu. Siparişlerin arttığını vurgulayan MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, sanayicinin üretimini yükseltmek istediğini söyledi.

02:16 - 2/10/2022 Pazar
Güncelleme: 02:21 - 2/10/2022 Pazar
Yeni Şafak
Z Raporu'nun ekim sayısı bayilerde.
Z Raporu'nun ekim sayısı bayilerde.

Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle Avrupa’da yaşanan doğalgaz krizi üretim ve tedarik zincirinde belirsizliğe yol açıyor. Kıta genelinde tüketimin kısılmasına yönelik tedbirler birbiri ardına açıklanmaya devam ederken, sanayi tesisleri için geçerli olacak benzeri tedbirler üreticileri, gaz sorunu olmayan ülkelere yönlendiriyor.

TEDARİK ZİNCİRİNDE YILDIZ ÜLKE TÜRKİYE

Yakın coğrafyalardaki firmalar ile işbirliği ve üretimin bir bölümünün buralara kaydırılması muhtemel senaryolar arasında yer alıyor. Pandemi ve savaş nedeniyle ortaya çıkan tedarik zincirindeki kalıcı değişim, Türkiye’yi bu değişimde en güçlü aktör haline getirirken, sanayiciler de bu değişimin Türkiye’nin avantajına olduğunu belirtiyor.

ÜRETİCİ OSB’LERDE YER BULAMIYOR

Son dönemde üretici ve sanayicinin büyümek ve kapasitesini artırmak istediğinden, ancak OSB’lerde yer bulma konusunda zorluk çektiklerinden bahseden MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Türkiye’nin, Avrupa’nın üretim ve lojistik merkezi olma yolundaki görüşlerini Z Raporu’na değerlendirdi.

Dünyanın lojistik üssü olma yolunda

Z Raporu’nun dosya konuları arasında bu ay dünyada değişen tedarik zincirindeki değişimin lojistik sektörüne yansımaları da bulunuyor. Taşımacılık sektöründe karşı karşıya kalınan küresel sorunlara hızlı bir şekilde yanıt veren Türkiye, güvenli bir lojistik merkezi olduğunu kanıtladı. Uzmanların değerlendirmelerine göre sektörde artan yoğunluğun ekonomik değerinin artırılması için kapasite artışının sağlanması da gerekiyor.

Z Raporu Ekim sayısında ekonomik araştırmaların yanı sıra Akkuş Holding Başkanı Abdülkadir Akkuş ve Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli söyleşileri de yer alıyor. Ayrıca Areda tarafından gerçekleştirilen dondurma sektör araştırması da Z Raporu’nda okuyucuların beğenisine sunuluyor.

#Z Raporu
#MÜSİAD
#Mahmut Asmalı
1 yıl önce