|

Zengin Katar’dan ucuza şoför talebi

Hindistan ve Pakistan asıllı şoför istemeyen petrol zengini Katar, Türk sürücüleri tercih ediyor. Katarlı Mowasalat firmasının, kendilerinden 100 uzun yol şoförü talep ettiğini söyleyen TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, “Maaş olarak ayda bin 980 Katar Riyali ödeyecekler. Ancak bin 427 TL karşılığındaki bu maaşla olmaz” dedi.

Yeni Şafak ve
00:00 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:02 - 17/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Ulaştırma alanında çalıştıracak kalifiye eleman bulamayan petrol zengini Katar, çareyi Türkiye'de arıyor. Hindistan ve Pakistan asıllı şoför çalıştırmak istemeyen Katar, ulaştırma şirketlerine Türk sürücü öneriyor. Uzun yol şoförü temin etmek için harekete geçen Katarlı firmalar, şimdiden Türkiye'deki ilgili kuruluşlarla görüşmelere başladı. Ancak Mowasalat isimli bir şirketin ücret olarak teklif ettiği bin 427 TL, Türkiye'de aylık 2 bin 500 TL'ye kadar kazanan şoförlerin ilgisini çekeceğe benzemiyor. Konuyla ilgili bilgi aldığımız Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, Katar Hükümeti'nin ülkesindeki ulaştırma şirketlerine Türk şoförlerini tavsiye ettiğini söyledi.



İLK ETAPTA 100 ŞOFÖR İSTEDİLER


Mowasalat Şirketi'nin kendilerine konuyu ilettiğini anlatan Erdoğan, “Şirket, bizden ilk etapta ayda bin 980 Katar Riyali'ne çalışacak 100 tane uzun yol şoförü talep etti. Ancak bin 427 TL gibi bir ücrete denk gelen maaşla bu iş olmaz. Türkiye'de bir şoförün aylık 2 bin 500 TL civarında kazancı var. Belki ücrette anlaşma sağlanırsa gitmek isteyen olur” dedi.



TÜRKİYE'DE DE İHTİYAÇ VAR


Türkiye'de de uzun yol şoförlüğü yapacak çalışanlara ihtiyaç duyulduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti: “Eskiden şoförlük babadan oğula geçerdi. Şimdilerde ise şoför bulamıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu mesleği yapan arkadaşlarımızın kayıt altına alınması ve şartlarının iyileşmesi için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile görüşeceğiz.”



Katar'da kişi başı gelir 141 bin dolar


2 milyon 240 bin nüfusa sahip Katar, artan petrol fiyatları ve sahip olduğu doğalgaz rezervleri sayesinde kişi başına düşen gelir oranlarına göre dünyanın en zengin ülkelerinden biri. 200 milyar dolarlık Gayri Safi Yurtiçi Hasılası olan ülkede kişi başına düşen pay 141 bin dolar civarında seyrediyor. Petrol ve doğalgaz zengini Katar'da çalışan toplam 1,3 milyon işçinin yüzde 94'ünü yabancılar oluşturuyor.


#Mowasalat Şirketi
#katar
#şoför
9 yıl önce