|

Zırhlı üretim için SAHA çalışması

İstanbul'daki teknoloji merkezlerinden SAHA İstanbul'da bu kez zırhlı araç üretimi için sektör temsilcileri bir araya geldi. Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşması'nda Silahlı Kuvvetler için büyük bir güç olacak Yeni Nesil Hafif Zırhlı Araçlar projesinde yerlilik oranını artırmanın yolları arandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 04:26 - 15/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Zırhlı üretim için SAHA çalışması
Zırhlı üretim için SAHA çalışması

SAHA İstanbul, İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) iş birliğinde Türk Silahlı Kuvvetleri için büyük bir güç olacak ve bu yıl bin 300 adet üretilecek olan Yeni Nesil Hafif Zırhlı Araçlar projesinde yerlilik oranını artırmak üzere bir toplantı düzenlendi. SSM Kara Araçları Daire Başkanı Fatih Yakıcı ve savunma sanayiinde faaliyet gösteren 186 firmadan 315 katılımcı yer aldı.

YERLİLİK ARTACAK

Toplantıda konuşan SAHA İstanbul Başkanı Hasan Büyükdede, amaçlarının Türkiye ekonomisinin yarısı büyüklüğündeki Tekirdağ’dan Düzce’ye kadar olan bölgede yer alan firmaların savunma sanayii tedarik programlarında yer alarak yerli üretim ve ihracat yapabilir hale gelmesi olduğunu söyledi. Büyükdede, “Bölgedeki sanayiciler ile ana yüklenici firmaları bir araya getirerek yetkinliklerini ifade etmelerini sağlayacağız. Alt yüklenici ve yan sanayi firmalarının yetkinlik ve sertifikasyon konusunda kendilerini geliştirmesini bekliyoruz. Yapılan çalışmalar ile bir yandan ana firmaların nitelikli ürüne kavuşmasını sağlarken öte yandan yerlilik ve millilik oranlarını artıracağız” dedi. İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran ise teknolojiyi geliştirmek ve savunmalarını dışa bağımlı olmaktan çıkarmak için savunma sanayiinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

#Zırhlı araç
#Teknoloji
7 yıl önce