|

Elazığ Karakoçan'da sokağa çıkma yasağı - Elazığ haberleri

Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Yücekonak Köyü bölgesinde terör örgütü üyelerine yönelik operasyon başlatılırken, sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yeni Şafak
20:47 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 20:50 - 8/12/2016 Perşembe
IHA

Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Yücekonak Köyü bölgesinde terör örgütü üyelerine yönelik operasyon başlatılırken, sokağa çıkma yasağı ilan edildi.



Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Yücekonak Köyü bölgesinde faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon başlatıldı. Elazığ Valiliğinden yapılan açıklamada, “Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, belirtilen bölgelerde Karakoçan İlçesine bağlı olan Yücekonak Köyünde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 8 Aralık 2016 Perşembe günü saat 19.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş çıkışlar ile sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi.



Elazığ'da FETÖ operasyonu: 7 gözaltı

Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması çerçevesinde 7 şüpheli gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler FETÖ/PDY soruşturması kapsamında savcılık koordinesinde Elazığ merkezli Konya, Ankara, Aydın ve Gaziantep'te 12 adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada dijital materyallerin ele geçirildiği bildirildi.


Soruşturma çerçevesinde hakkında yakalama kararı çıkarılan 5 şüphelinin bulunması için de çalışmaların devam ettiği belirtildi.



Elazığ'da ev yangını

Elazığ'da bir apartmanın bodrum katında çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.



Alınan bilgiye göre, Rüstem Paşa Mahallesi Kaygusuz Sokak'taki 5 katlı binanın bodrum katında yangın çıktı.



Duman ve alevlerin yükselmesiyle apartman sakinlerinde korku ve paniğe neden olan yangın, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.



Yangına müdahale etmeye çalışan ve dumandan etkilenen İdris Toğrul (27) ve Fatih Doğan (19), 112 acil servis ekiplerince Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.


#Elazığ
#Karakoçan
#Sokağa çıkma yasağı
#terör operasyonu
#Yücekonak Köyü
7 yıl önce