|

Emlak vergisi itirazı için son gün ne zaman?

Ev sahiplerinin ödeyeceği vergiye esas olacak metrekare birim değerlerine itiraz süresi bugün dolacak. Dava açılmazsa yeni değerler kesinlik kazanacak.

Yeni Şafak
15:16 - 7/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:23 - 7/09/2017 Perşembe
IHA
Emlak vergisi itirazı için son gün ne zaman? sorusunun yanıtı haberimizde.
Emlak vergisi itirazı için son gün ne zaman? sorusunun yanıtı haberimizde.

Emlak vergisine itiraz süresi bugün sona eriyor. Emlak vergisi miktarına itirazı olan vatandaşlar 7 Eylül (Bugün) mesai bitimine kadar dava açabilecek. Belediyelerin emlak vergisi takdir komisyonları tarafından belirlenen ve önümüzdeki 4 yıl boyunca vergilendirmeye esas olacak olan metrekare birim değerlerine itiraz süresi bugüne tarihine uzatılmıştı. Belirlenen emlak vergisinin gerçekçi ve yüksek tutarda tespit edildiğini düşünen vatandaşların vergi mahkemesine bugün mesai bitimine kadar itiraz davası açması gerekiyor. Dava açılmazsa belirlenen rayiç değerler kesinlik kazanacak.


Altın Emlak’ın Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için servete dayalı olarak tahsil edilen bir vergi olduğunu söyleyerek, "Emlak vergisinde matrah bina, arsa ve arazinin vergi değeri yani rayiç bedelidir. 2017 yılı, bina, arsa ve araziler için 2018 yılına ait uygulanacak metrekare birim değer takdirlerinin yapılacağı yıl. Buna ilişkin tespitlerin yapıldı" dedi.

Takdir komisyonları dört yılda bir toplanarak arazi ve arsa rayiçlerini belirledikleri bilgisini veren Özelmacıklı, "Lakin değer tespitlerinde bu süre çok uzun ve takdir edilen rakamlar gerçek piyasa değerine uzak kalıyor. Çıkacak rakamlar önümüzdeki yıl emlak vergilerinin bazı bölgelerde yüzde yüzden fazla fark etmesine neden olacak. Emlak vergisi tapu harçlarından, veraset ve intikalden vergilerine, konut teslimlerindeki KDV oranlarından, emsal kira bedellerine kadar birçok alanı etkiliyor" ifadelerini kullandı.

Özelmacıklı, vatandaşlara dava açmak için son tarih bugün olduğunu ve dava ancak vergi mahkemelerine açılabildiğini kaydederek, “Dava açılmadı ise, komisyon tarafından belirlenen değer geçerli olacak” şeklinde konuştu.

#Emlak vergisi
#Emlak vergisi itirazı
7 yıl önce