|

Devletin kasasına 3.2 milyar lira

Türkiye ekonomisindeki şahlanma, gayrimenkul sektöründeki dev ihalelere doping etkisi yaptı. Emlak Konut GYO’nun iki haftada yaptığı 9 milyarlık 5 dev ihale sayesinde devletin kasasına 3.2 milyar lira girdi.

Yeni Şafak
07:30 - 23/06/2017 Cuma
Güncelleme: 07:32 - 23/06/2017 Cuma
Diğer
Haziran ayıyla birlikte şaha kalkan Türkiye ekonomisinin performansı, dev ihaleler sayesinde gayrimenkul sektörüne doping etkisi yaptı.
Haziran ayıyla birlikte şaha kalkan Türkiye ekonomisinin performansı, dev ihaleler sayesinde gayrimenkul sektörüne doping etkisi yaptı.

İki haftada yapılan 5 dev ihale sonrasında devletin kasasına 3.2 milyar lira girdi. Toplamda yaklaşık 9 milyar liralık satış gelirine sahip 5 dev ihale gerçekleştiren Emlak Konut GYO, bu ihalelerden minimum 3.2 milyar TL elde edecek.

Hedef 15 milyona çıktı

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Bu yıl için 1.5 milyar TL'lik arsayı ihale edeceğimizi ve 10 milyar TL'lik iş yapacağımızı söylemiştik. Bu kapsamda toplam büyüklüğü 1.3 milyon metrekareyi bulan çok değerli 5 projenin ihalesi neticesinde ulaştığımız yaklaşık 9 milyar TL'lik toplam hasılat ile bu hedefimizi neredeyse yakaladık" diye konuştu. Yıl sonu itibarıyla toplam hasılatın 15 milyar TL'ye ulaşmasını beklediklerini söyleyen Kurum, "İstanbul Şile Çavuş ve Antalya Muratpaşa yılın ikinci yarısında ise Florya, Teşvikiye ve Küçükçekmece arsalarımızın da ihalesini yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Riva arsasına 3.1 milyar TL

Emlak Konut GYO ile Galatasaray Spor Kulübü arasında 29 Haziran 2016'da imzalanan protokol kapsamında kulübün Riva arsası ihalesini kazananı 3.1 milyar TL teklif ile Fema ve KLV İnşaat ortaklığı oldu. 9 firmanın kıyasıya yarıştığı ihalede ipi göğüsleyen ortaklık 3 milyar 100 milyon liralık proje değeri ve yüzde 38 arsa satışı karşılığında 1 milyar 178 milyon TL taahhüt etti.

Alsancak'a rekor teklif

Emlak Konut GYO ve Tariş Kooperatif Birlikleri arasında 1 Aralık 2016'da imzalanan protokol ile şirket, İzmir Alsancak'ta Liman Arkası olarak bilinen bölgedeki arsaları iki etap halinde ihale etti. Bu iki ihale neticesinde arsa satışı karşılığında satış toplam gelir 3.9 milyar TL taahhüt edilirken Emlak Konut'un arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 1.3 milyar TL oldu. Birinci etap ihalesinde ipi göğüsleyen Teknik Yapı, şirket satış toplam geliri olarak 1 milyar 672 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı olarak ise yüzde 35'e denk gelen 585 milyon 200 bin TL taahhüt etti. İkinci etap ihalesini kazanan Pekintaş Yapı ve Burakcan İnşaat ortaklığı ise 2 milyar 200 milyon lira teklif etti. Ortaklık arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak ise 726 milyon TL taahhüt etti.

Zeytinburnu'na 1.7 milyar lira

Sabah'ın haberine göre, Askeri lojmanların yer aldığı İstanbul Zeytinburnu Beştelsiz arsası ihalesinin kazananı 1 milyar 730 milyon TL ile Güney-Baş- Esta ve Elit Vizyon ortaklığı oldu. İhaleyi kazanan ortaklık toplam geliri olarak 1 milyar 730 milyon TL , Emlak Konut'a da yüzde 37'ye denk gelen 640 milyon 100 bin TL taahhüt etti.

Tuzla'ya Dağ mimarlık imzası

Emlak Konut GYO'nun Tuzlaİçmeler arsa ihalesinin kazananı ise Dağ Mimarlık oldu. Şirket, arsa satışı karşılığında satış toplam geliri olarak 185 milyon TL , arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı olarak yüzde 29.15, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 53 milyon 927 bin 500 TL taahhüt etti

#Emlak Konut GYO
#Ev
#İhale
#Devlet
7 yıl önce